Bárhogy is nézem, kihagyhatatlannak tűnik az MTK újabb győzelme a labdarúgó NB2, második fordulójában. Bognár György meg akarja és meg is fogja csinálni a focit az MTK-nál, míg egy ikonikus edző, Marian Sluka távozása után szétesni látszik a Szentlőrinc. Lássuk a részleteket.

Annak idején a másodosztály létszámemelésének köszönhette nb3-ból való feljutását a Baranya megyei település együttese. Sokáig rendes stadionjuk sem volt, rendszerint Kozármislenyben, Kaposváron játszottak. A bennmaradások kulcsfigurája a szlovák származású Sluka volt, aki egy harcos, rakkolós csapatot épített és rendre kiharcolta meglepetésre a másodosztályú tagságot. Aztán történt valami, és lemondott a jól bevált szakvezető, még májusban. Gyászosan esett szét a csapat, jellemző, hogy az idényzárón egy 7:2-es vereséggel asszisztáltak a Kecsó feljutásához. Elment Harsányi és Grumic, és a felkészülés sem sikerült túl jól, hiszen csak az nb3-as Szekszárdot sikerült legyőzniük. A nyitányon egy gyirmóti 4:0-al kezdett a Szentlőrinc, s a mindössze 37 éves Jeremiás Gergő eddig nem sok sikerélményben részesült a kispadon. Mindenesetre stadion és villanyvilágítás van, azonban az MTK fogadása előtt egyöntetű kijelentés hazai oldalon: számunkra a szezon a harmadik fordulóban kezdődik!

Hétfőn látható volt, hogy nem viccel a Bognár család. Ugyanaz a filozófia, mint Pakson, csak még a játékosoknak is szokatlan, hogy a cél „csak” annyi: élvezzétek a focit, játszatok kreatívan! Az osztály szintjéhez képest nagy nevek vannak a fővárosiaknál, s azt gondolom, hogy sokak képességeik alapján nem ebbe a ligába valók. A kis Bogesz, próbál Futácccsal úgy zsugázni, mint anno Hahn Janival, vagy Ádám Martinnal. A széleken Német Krisztián és Stieber sem nb2-es szint. Nincs mit rágni, egyértelmű elvárás a kék-fehérektől, hogy a megroggyanó ellenfelükre ráerőltessék a saját játékukat.

Szervezett volt a Szeged a nyitó fordulóban, és vezetett. Azonban a második félidőben fokozta a nyomást az MTK, és törvényszerűen megcsúszott az ellenfél. A folyamatos támadó játék lekövetését nem bírta a Szeged és csak az volt a kérdés, hogy 3-at, vagy 4-et vág majd a Hungária körúti gárda. Bognár György nem volt megelégedve a tempóval, s a terv az, hogy még gyorsabban játsszon a csapata. Úgy gondolom, hogy a vendégek filozófiája sima feljutást hoz majd, míg a hazaiak a bennmaradás kiharcolásáért fötörnek, vélhetően egész szezonban. Nálam az előzmények ismeretében ez így sima, országos kettes!

Szentlőrinc SE - MTK Budapest: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp