Ki kell mondani: a Bjelica projekt megbukott Eszéken. Hiába a tömérdek forint, nem tudja felvenni a versenyt a Dinamóval az Osijek. Közben az „állandó” horvát bajnok státuszában lévő zágrábiak egy lépésre vannak a BL-csoportkörtől, mégsem hiszem, hogy tartalékolnának, illetve ha forgatja a keretet majd Cacic mester, akkor is behúzzák a mérkőzést.

Épp csak elindult a szezon, már kimagaslik a HNL mezőnyéből a bajnok. Öt forduló alatt 17 gólt szerzett a Dinamo, Drmic és Orsic is háromnál jár. Menetel az együttes a nemzetközi kupaporondon is. A Shkupi és a Ludogorets búcsúztatása után most a Bodo-val küzdenek a csoportkörért. A múlt héten a norvégiai első meccsen taktikus 1:0-s vereséget szenvedtek. Mikor hátrányba kerültek nem mentek eszetlenül előre, hiszen a Maksimirban 35.000 szurkoló előtt ki lehet kaparni a gesztenyét. Jellemző a csapat erejére, hogy az amúgy jó formát mutató Hajdukot sima 4:1-el hagyta helyben. A „cseresorban” is olyan játékosokat tudnak előhúzni előre, mint Baturina, Petkovic vagy épp a 12,5 millió euróra tartott Ivanusec.

Amennyire irigylésre méltó helyzetben van a Dinamo, annyira kilátástalanban az Osijek.

Mikor tavaly a szezon utolsó harmadában bizonyossá vált, hogy nem tud bajnok lenni a Dráva-parti együttes valami megtört. Bjelicát el akarták küldeni, de olyan horribilis a lelépési díja, hogy az még a magyar befektetőknek is fáj. Hihetetlen, de a Fradi szintjére vásárolták fel már az eszékieket – keretük 36 milliós. Közben meg úgy égnek, mint a rongy, hétről-hétre. Öt bajnoki, öt pont, idegenben vereség az Istra és a Lokomotív ellen, csúfos kiesés az EKL-ből, ahol egy névtelen kazah csapat az új stadionjukban alázta meg „gazdagékat”. Úgy vélem, hogy mentális és szakmai problémák vannak a keretben. Vélhetően jó pár borzalmasan túlárazott játékos érkezett a klubhoz. Az amúgy kemény kezű Bjelica nem tudott hatékony csapatot csinálni, pedig nála nagyobb nevű horvát edzőt igencsak bajos találni a piacon.

Szárnyaló hazai együttes, világtalan vendég. Döbbenetes, hogy a Dinamo több, mint 60 %-ban horvát játékosokból álló kerettel, képes olyan utánpótlást építeni 3-5 éves ciklusokban, akik rendre ámulatba ejtik Európát. Ha hisszük, ha nem, a zágrábi keret, ebben az összetételében súrolja a 100 millió eurót! Ez az amúgy klubhoz kötődő fiatalokkal és rutinos játékosokkal jó keveréket alkotó csapat, könnyed vacsoraként fogja felfalni az eszéki együttest…LENDÜLETBŐL!

Dinamo Zagreb - Osijek: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp