Alapvetően egy pozitív hangulatban lévő hazai csapat fogad, egy csalódott, dühös, talán mentálisan is kifacsart Videotont. Úgy gondolom, hogy a pszichés helyzetből fakadó előnyét, most ki fogja használni a Kisvárda, és legalább egy pont marad majd a Várkertben.

Biztos vagyok benne, hogy minden magyar fociszerető ember nézte a fehérváriak csütörtöki EKL mérkőzését. Gyakorlatilag két pontrúgás utáni szituáció eldöntötte a továbbjutás kérdését. Más kérdés, hogy 0:2 után megmutatta a Vidi, hogy képes játszani, akár egy Bundesliga csapat ellenében is. Fiola találkozó utáni dühe, Boris büszkeséggel vegyes csalódottsága jól megmutatja, hogy milyen állapotban lehet most mentálisan a székesfehérvári alakulat. Karnyújtásnyira volt a nemzetközi kupa csoportköre, azonban Zivzivadze két lehetősége kimaradt, s most három napra a kiesés után el kell utazni Kisvárdára. Mennyire más szint: eddig a Kölnre készültünk két hétig, és most vissza a magyar valóságba. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy fizikálisan is sokat kivett Boris keretéből a kupacsata, így a csütörtöki kezdő biztosan változik majd. Azzal is kalkulálni kell, hogy az alkalmazott három belső védős rendszert forgatják, és valószínű, hogy a csapatszerkezet is támadóbb felállású lesz, pl: 3-4-3, vagy 3-5-2.

Egy hetet készülhetett a Kisvárda a zalaegerszegi győzelme után a Vidire. Az élsportban ez nagy előny, mind taktikai felkészítés, mind fizikai regeneráció szempontjából. A Molde elleni kiesésből teljesen pozitívan jöttek ki a rétköziek, így Török mester helyzeti előnyből várhatja ezt a rangadót. Talán pont itt az egyik lényegi dolog: a hazaiak számára ez egy nagy rangadó lesz, míg a vendégeknek a play-off meccs után kellene helytállniuk, rekkenő hőségben. Bizony a pályán koradélután bőven 30 fok feletti hőmérséklettel számolhatunk, ami a pihentebb Kisvárda előnye lesz a 90 perc során. Vélhetően felrakja a hazai csapat a 4-5-1-et, leszűkíti a területeket, és a szélsők a labdaszerzések után meg fogják futni a Vidit, s az üres területeket bejátszva ziccereket alakítanak majd ki.

Nem lennék Dárdai Palkóék helyében! Egy teltházas Sóstói fesztivál után vélhetően teljesen elfogyott fizikálisan a vendégcsapat, és az erőfeszítéseiket se eredmény, se pénz nem kompenzálta. Alig 70 órával a kiesés után, lehet játszani a nyírségi hőségben, egy évek óta tudatosan összerakott, jelenleg is kompakt, pihent csapat elleni. Szerintem törvényszerű a hazai pontszerzés ezen az összecsapáson.

Kisvarda - MOL Fehérvár: Dupla esély - Dupla esély tipp