Akárhogy nézzük, Simeone irányítása alatt fénykorát éli az Atletico. Bl-döntők, bajnoki címek, és garantált top4 évek óta a világ egyik legnehezebb bajnokságában. Nem jut egyről a kettőre, vegzál a Valencia. Bordalas után Gattuso próbál eredményt kicsiholni a denevérekből. A két vehemens tréner meccsén garantált a sok cédula, s remélhetőleg a szenvedély és a sok gól. A könnyű over viszonylag magas szorzója megmozdította az agyalapom, lássuk a részleteket.

Sokan nagyon borúsan értékelik a Villarreal elleni 0:2-őt. Azt gondolom, hogy Emery valódi terepe a La Liga, ami sokkal jobban fekszik neki, mint az angol és a francia elitbajnokság. Nem szégyen ellene taktikai csatát veszíteni, s eddig is meg-meghúzták a nagyok bajszát, s vélhetően ezután is meg fogják. A matracosok kapcsán érdemes pár változással foglalkozni. Az egyik a Suarez utáni támadósor, Moratával. A Juventustól újra Madridba érkező spanyol válogatott a rajton kétszer már beköszönt. Félixel, Correával és Griezmannal szerintem nem kevésbé veszélyesek ők, mint akár a korábbi bajnokcsapat. Azt gondolom, hogy amíg Koke a vezér, addig a habitussal sem lesz baj, viszont a szélső futók posztján került hátrányba erre a szezonra az Atleti. Vrsaljko és Tripper hiányzik nagyon ebből a csapatból, illetve nincsenek meg még az őket pótló fel alá rohangáló robotok, akik tudnak beadni és védekezni is. Mindenesetre a lényeg: ebben a csapatban elöl és hátul is benne vannak a gólok.

Hogyha Gattuso szóba kerül, egyből beugrik a szenvedély és a szenvedélyes győzni akarás. Csalóka a Valenciáról alkotott kép két forduló után. A Girona legyőzésekor, már 1:0-nál a második félidőben emberhátrányba kerültek az andalúzok, így erős negyven percen keresztül őrizték a minimális előnyt. Egy bilbaói 1:0-s vereség szerintem a Real és a Barca kivételével, mindenkinek a „nem örülünk, de belefér…” típusú kategória egy ilyen kiegyenlített bajnokságban. A baszkok rendre kemény taktikai csatára kényszerítik a legjobb csapatokat is, s gyakorlatilag ledarálták a denevéreket. Most viszont egy egészen más típusú meccs következik. A valenciai gárda felpakolja a 4-3-3-at és rangadót akar nyerni a Mestallában. Igazi nagy gólvágója nincs a hazaiaknak. Soler 11 találatig jutott tavaly középpályásként, Duro 7-ig centerként, illetve a Portugáliából és Olaszországból érkező szélsők Dias Lino és Castillejo még nem bizonyítottak.

A minimális másfeles gólover tipp két infóra épül. Az egyik a szárnyvédő posztokon haloványabb Altetico, a másik a vendégek támadósora. Amennyiben valóban elszabadulnak az indulatok, akkor a pontrúgásokra is érdemes figyelnünk, simán benne van akár két 11-es is ebben a csörtében. Azt gondolom, hogy minimum egy birkózós 1:1-re jók lesznek egymásnak a felek, viszont, ha kihasználja lehetőségeit a madridi csapat, akkor akár egy félidei 0:2-vel le is zárhatja a mérkőzést. Bárhogyan is ez az összecsapás jó lesz két gólra, viszonylag magas szorzón!

Valencia - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp