Alaposan megváltozott a magyar élvonal az elmúlt tíz évben. 10 éve sokkal kevesebb pénz volt a magyar fociban, akkor is gyengus volt a bajnokság, most az változott, hogy ömlik bele a pénz, rengeteg a légiós, Közép-Európában nálunk van a legtöbb arányaiban, 143 légiós 12 csapatra, az azt jelenti, hogy 11 játékos ami kiteszi a kezdőt plusz egy fizetett idegenlégiós csücsül még a kispadon is ... Itt tartunk most, de a színvonal korántsem lett jobb.

Az NBI -ben jelenleg két csapat van amelyről azt tudom mondani jól teljesít. A Fradi négy éve zsinórban bajnok és hozza az eredményeket, a Kisvárda pedig erőn felül teljesített, ám mostanra látszik a tudatos építkezés beérett és ők is tudják tartani a szintet.

Ezek után jön nálam a Paks, Zete kettős, akik próbálnak magyar játékosokkal is eredményt elérni (ugye főleg a Paksra igaz ez, de Moniz elképzelései is szimpatikusak). Még a kecskemét az, aki újoncként elfogadható és a lehetőségekhez képest jobb focit mutat. Nálam ennyi a Magyar élvonal, öt csapat, a többi pénzsüllyesztő és iszonyatosan gyenge játék.

A MOL Vidi már évek óta nem tudja azt az eredményt felmutatni, amire a játékoskerete predesztinálná, a Puskás ennek a változatnak a másolata, azzal a különbséggel, hogy a Fehérvárt rendre beelőzik már. A Mezőkövesd csapongó futballt mutat, A feljutó Vasas is egy kicsit felfújt lufi, de amit a Debrecen, Honvéd és Újpest mutat eddig ebben a szezonban az kritikán aluli.

Most ebből a háromból, a ki tudja miért skót edző vezette Honvéd látogat Kisvárdára, márpedig ez a Kisvárda jelenleg dimenziókkal egységesebb, eredményesebb, összeszokottabb társulat. Rossz volt nézni a tegnapi Kispest - Újpest meccset is, ahol mindkét csapat tábora a K*rv@ gyenge rigmust kiabálta.

Nagy szakadék van a két együttes között, amit a Várda már-már kötelező módon kell, hogy kihasználjon a vasárnap folyamán. Egyértelmű Kisvárda sikert várhatunk, még akkor is azt mondom, ha tudjuk a magyar fociban aztán minden megtörténhet.

Kisvarda - Budapest Honvéd FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp