Alig ért véget az OTP Bank Liga hétközi 6. fordulója máris nyakunkon a 7. forduló, melyből elsőként a Kisvárda - Budapest Honvéd FC találkozóval foglalkozok. Mondhatnám, hogy meglepetéscsapatok találkozóját rendezik majd a Várkerti Stadionban, de ez csak a hazai csapatra lenne igaz. Az, hogy a vendégcsapat kb. ugyanolyan gyenge mint az előző szezonban kevésbé meglepő. Viszont az, hogy a hazaiak olyan parádésan kezdték a szezont, mint ahogyan, az már a szakértők számára is meglepetés. Ezt maga Bozsik Péter is elismerte a köztévé elemző műsorában. Becsülettel bevallotta, hogy úgy gondolta, hogy az előző szezon ezüstérme kifutott eredmény volt a szabolcsiaktól. Ezzel szemben a Kisvárda úgy kezdte a mostani szezont, nemzetközi szerepléssel is megfűszerezve, mint ahogyan egy ezüstérmestől elvárható. Mint a csapat egyik vezérszurkolója természetesen én is tisztában vagyok vele, hogy "nincs olyan hosszú, hogy véget ne érjen", de látva a hétközi forduló játékát és eredményeit, ennek még nem most jött el az ideje.

A Kisvárda szerdai Paks elleni 3:1-es győzelme számomra maga volt a csoda. Ilyen tükörsima győzelmet már régen láttam a csapattól, pedig a kifejezetten jó erőkből álló paksiak több mint 36 órával többet pihenhettek a találkozó előtt. Ehhez jött még Török Lászlóék rotálása, tehát mindenre fel voltam készülve lelkiekben, csak erre a sima győzelemre nem. Ennek a rotálásnak egyébként pont most a Honvéd ellen lehet meg az eredménye, mert azért egy friss Asani-Makowski-Mesanovic támadó trió képes lehet megfirkálni a Prenga-Cirkovic belső védőpárost. Micsoda pikantériája lehet ez a mérkőzésnek, hisz két utóbbi játékos azért tavaly még a mi csapatunkat szolgálta, becsülettel. Camaj "Tesom" pedig elnyűhetetlen és brutálisat fejlődött nálunk. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, akár mint játékosról, akár mint emberről. Ha valaki, hát Ő biztos, hogy nem fogja kihagyni a lehetőséget, hogy borsot törjön a kispestiek orra alá.

A kispestiekre rátérve, megmondom őszintén, hogy sokkal többet vártam tőlük a szezon előtt. Nem az a bajom Thomas Courts alakulatával, hogy hat forduló után egy győzelemmel és két döntetlennel a kiesés elleni harcban érdekeltek, hanem maga a játék amit kivisznek a pályára. Nézve a legutóbbi Újpest elleni gól nélküli döntetlenjüket végig egy szó motoszkált az agyamban. Gyötrelmes. Ettől már csak Thomas Courts meccsértékelője volt gyötrelmesebb, mely szerint neki tetszett amit látott. Nos, maradjunk annyiban, hogy a skót szakvezető igencsak alacsonyra tette a mércét. Ebből a semmiből kellene a sokszor látványos és eredményes focit játszó Kisvárda ellen kilábalniuk. Szappanos kapus, vagy említhetném éppen Lukic vagy Zsótér teljesítményét látva erre nagyon kevés esélyt látok.

Kisvárda rövid NB I-es múltjára visszatekintve a Honvéd volt az első úgynevezett "nagy csapat" akit le tudtunk győzni. A 2019/20-as szezonbeli bennmaradásunkat 9 ponttal szponzorálták és azóta is pozitív a mérlegünk a Kispestiek ellen. Azt gondolom, hogy azt a helyzeti előnyt - hazai pálya, jó forma, gólerős támadószekció stb -, mely a meccs előtt megvan maradéktalanul kihasználják a vendéglátók.

Kisvarda - Budapest Honvéd FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp