Újabb Derbire kerül sor, ezúttal a IV. Kerületben vívják a lilák és a zöld-fehérek az új idény első egymás elleni megmérettetését. Sok év után lesz az a helyzet, hogy nem két Üllői úti, hanem két Megyeri úti ütközetre és csupán egy Fradi pályaválasztás melletti találkozóra kerül sor, ez a "dán minta" hátulütője, hogy nem túl egyenlő a meccsprogram leosztása ...

Bár a bet365 1,70 -es oddsot ad jelenleg a Fradi győzelmére, meg kell becsülnöm a Unibet által kínált 1,58 -t is, hiszen ez csak esni fog, ne várjunk csodát a bukiktól.

Miért is? Talán most van a két csapat között a legnagyobb szakadék. Elképesztően gyenge ez a lila társulat, nemhogy erősíteni nem sikerült, de egyértelműen gyengült a keret. Zivzivadze fehérvári kölcsönzése lejárt, Beridze eligazolt és ki is pukkadt az új idény kezdetére a tavasszal még szépen fénylő lila gumi luftballon!

Ennyi! Milos Kruscic amit tudott megtett, de ebből a gyenge alapanyagból ő sem tud csodát tenni. A csütörtöki Honvéd elleni bajnokin is csak az ötlettelenség mutatkozott meg, egy Törökországból visszahívott Tallotól nem várhatnak csodát és az is mindent elmond, hogy a legvégén Banai lehasalt a megszerzett labdával, húzva az időt, mondván jó az egy pont ... Úgy, hogy még győzelme sincs az utolsó helyen álló Újpestnek.

A Fradi az álmot nem érte el, ám Csercseszov a minimálisan teljesíthetőt megtette. Tobol, Slovan, Shamrock ezeket a riválisokat illik egymás elleni párharcban kiütni, így megvan a jövedelmező EL csoportkör, lehet a bajnokikon is produkálni.

A Vasas ellen nem volt túl olajozott a játék, de így is fölényben voltak Angyalföldön, rossz játék mellett három pont, ilyenkor szokott a következő meccsen kiszakadni a gólzsák.

Márpedig ez az Újpest, jelenleg nagyon sérülékeny, nem tudom elképzelni, hogy minimum egy góllal ne nyerjen a zsinórban négyszeres bajnok, címvédő Fradi a rangadón!

Újpest FC - Ferencváros: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp