Pocsék a Rijeka szezonrajtja, s most a legerősebb horvát csapathoz látogat. A Dinamo a jövő héten már a Bajnokok Ligájában bizonyíthat, a Chelsea jön a Maksimirba. Az előjelek azt mutatják, hogy egy könnyű bemelegítés lesz a keddi meccs előtt a nyolcadik forduló nyitó találkozója a hazaiak számára.

Két nagy változás történt a rijekaiaknál a nyáron. Josip Drmic szép pályát futott, hiszen a Leverkusen, a HSV és a Gladbach színeiben is tündökölt, viszont az angliai kaland nem jött össze számára. A norwichi kanáriktól került Rijekába, ahol újjáépítette magát, és az előző szezonban 21 gólig jutott az agilis center. Igen ám, de a 30 éves csatárban a Dinamo meglátta a lehetőséget és elvitte a nyáron, így a tavalyi év sikeres szerkezetét át kellett volna szervezni. Új edzővel kezdett neki a szezonnak a csapat, s a horvát-olasz nemzetiségű Budicin megégett. Gyors búcsú kettős vereséggel az EKL-től, míg a HNL-ben hat meccsen csak öt pont. Még a Sibenik ellen sikerült az első fordulóban a győzelem, de azóta csupán két remire futotta az erejükből. Legutóbb az újonc varazsdiak vitték el a három pontot Rijekából, s akkor Busnja besárgult, Pavlovitsot pedig kiállították. Előbbi a középpályáról, utóbbi a védelem közepéből fog hiányozni Zágrábban.

Közel 100 millió eurót taksál a Dinamo keretének az értéke, még úgy is, hogy Gojak a Fradihoz szerződött. Brutálisan jó a bajnok támadótengelye. Drmic, Petkovic, Orsic, Butarina számolatlan termeli a gólokat, eddig 37 találatig jutottak 14 mérkőzésen. Beletartozik a statisztikába a hat BL-selejtező, a horvát szuperkupa (0:0), és az eddigi hét bajnoki. Nagyon jól startolt tehát a Dinamo, s beszédes adat, hogy a rendes játékidőket tekintve, csak a Bodo elleni idegenbeli mérkőzésen kaptak ki, mellette viszont tízszer győztek!

Papírformát, sima három pontot várok a hazai csapattól. Ante Cacic a maga 68 évével és a dörzsölt rutinjával, ismét egy felejthetetlen futball őszt visz Zágrábba. A Milan, Chelsea, Salzburg trió fellépése megirigyelendő. Teljesen más szintet képvisel most a Rijeka, aki a tavalyi sikeresnek mondható idény után darabokban van. Ez a tipikus kötelező győzelem kategóriája, ahol viszont nem látom azt a minőséget, amitől ez nehéz lenne a Dinamónak. Szerintem sima 2:0 vagy 3:0 lesz a vége.

Dinamo Zagreb - Rijeka: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp