Amellett, hogy toronymagasan kiemelkedik az MTK a Merkantil Bank Liga mezőnyéből, a sorsolására sem panaszkodhat. Középmezőnyhöz tartozó ellenfélnél nehezebbel még nem találkozott, és mostani ellenfele, az újonc Kozármisleny is a kiesés elkerüléséért küzd. Nos, az ilyen kaliberű ellenfeleket általában 4-6 góllal szokták megszórni Bognár Gyuriék és valószínűleg most sem lesz ez másként. Belenéztem a kis Bognár, a Stefi fiú meccs előtti nyilatkozatába. Azt ígérte harapni fognak, én meg hiszek nekik.

Egyenlőre nincs ellenfele a másodosztályban a fővárosi kék-fehéreknek, ezért számukra minden mérkőzés fieszta jellegű. Persze eljön majd az idő, amikor egy-két kellemetlen pofonba Ők is belenéznek, de nem ez lesz a jellemző a rövid másodosztályú tagságukra. Legutóbb azt írtam Bognár György csapatáról, hogy komoly tartalékok rejlenek még bennük. Nem cáfolt rám sem a csapat, sem a mesterük, mert jó érzékkel olyan csiszolatlan gyémántot talált, mint például a mindössze 19 éves Kovács Mátyás. Szinte a semmiből rántotta elő az ifjú tehetséget, aki a legutóbbi két szereplésén 4 góllal köszönte meg a lehetőséget. Azt azért el kell ismerni vele kapcsolatban is, hogy aki mellett egy Németh Krisztián, vagy egy Futács Márkó játszik, annak azért helyzeti előnye van a jó dolgok elsajátításához.

Azt sem árt ha belekalkuláljuk a tippünkbe, hogy a két csapat között az előző szezonban két osztály különbség volt. Éppen ezért gondolom azt, hogy az öreg Bognár azt nem nyelné be, ha pont egy ilyen csapat ellen betliznének. Tóth László csapatának valószínűleg nem marad más lehetősége, mint körmeszakadtáig védekezni, de szerintem ez is kevés lehet a tisztes vereség eléréséhez.

Négy gólra a hazai csapat is simán képes lehet, tehát összességében szerintem ez az opció ajándék szagú.

MTK Budapest - Kozármisleny: Gólok száma - Felett/alatt tipp