Napok óta szemezek a City sevillai meccsével. A múlt szombati bajnoki fordulók előtt, még bőven 1,40 felett volt a vendéggyőzelem szorzója. Nyilvánvaló, hogy látják a fogadók, felismerték, hogy Lopetegui képtelen összerakni a rendelkezésére álló keretet. Mindenki vereti tehát a Sevillát, szerintem joggal és a szorzó meredeken esni kezdett, még épp 1,30 felett jár. Szívem szerint lecsapnék rá, de inkább a gólokra ugrok, mert úgy gondolom, hogy nagyon ki fog kapni a hazai együttes.

Ocamposék pocsék szezonkezdéséről már a Barcelona elleni vereségük előtt írtam. Be is igazolódott az elméletem, mert a katalánok lesimázták múlt szombaton a három pontot. Ha Xavi csapata képes volt hármat gurogatni a Ramon Sanchez gyepén, akkor a City még inkább megcsinálja ugyanezt. Nem is feltétlenül a védelem harmatosságában látom a hazaiak sebezhetőségét. A mai fociban, már az első vonal és a középpálya is labdát szerez, többnyire előre védekezik, letámad. Vannak nagy nevek Lopetegui keretében, azonban mintha senki sem tudná a feladatát, mintha senki sem lenne elég motivált,nem lenne elég koncentrált. Itt aztán lehet sorolni a rossz formában lévő, vagy pályája csúcsát rég elhagyó játékosokat: Rakitic, Isco, Rafa Mir, Papu Gomez. Egyikük sem elég éles ahhoz, hogy kivegye a munka dandárját: passzfolyosók lezárása, ütközések, párharcok megnyerése olyan pontján a pályának, ahol nagyon kell. Így aztán hiába a technika, ha nincs mögötte fegyelmezett, koncentrált meló, akkor egy erősebb csapat, máris a 16-osuk előterébe kerül a labdával, és jön a tűzoltás. Márpedig a City szerintem előrébb tart a Barcelonánál is, s így sok dolguk lesz a hazai belső védőknek..

Guardiola évek óta képtelen BL-t nyerni. A bajnokságban együttese kiegyensúlyozott játéka rendre gyümölcsözik, azonban az egyenes kieséses szakaszokban szorul. Nos, a Bajnokok Ligájának csoportköre egy igazi „kis bajnokság”, szerintem simán nyeri majd meg négyesét az angol bajnok. Pontot veszített a hétvégén az Aston Villa ellen a City 72%-os labdabirtoklás mellett, de tudjuk jól, hogy a nemzetközi meccsek előtt és után nem meglepő a visszafogottabb teljesítmény. Nem lehet elmenni Haaland személye mellett. Olyan impulzus ő most a csapata számára, mint a Barcának Lewa, vagy Mané a Bayern-nek. A norvég zseni egymaga képes hármat vágni Sevillában, de mellette olyan társak lesznek, mint Silva, Foden, de Bruyne vagy Mahrez.

Érdekesség, hogy mindkét szakvezető a 4-3-3-as csapatszerkezetet preferálja. Így aztán ki fog domborodni különbség a középpályán. Gyorsaságban, leginkább a döntések meghozatalának sebességében és munkabírásban lesz sokkal jobb a vendégcsapat. Magam részéről nem lepne meg egy súlyos 0:5 sem, a Sevilla jelenlegi helyzetében. A 2,5 over 1,5 felett a fentiek mérlegelése után kihagyhatatlan.

Sevilla - Manchester City: Gólok száma - Felett/alatt tipp