A férfiaknak számára a mai napon tovább folytatódnak a negyeddöntő mérkőzések. Az első találkozót szemeltem ki nevezetesen az Adrey Rublev – Francis Tiafoe összecsapást. Ez lesz a harmadik összecsapásuk jelenleg egy-egyre állnak és érdekesség,hogy csak amerikai földön mérték össze tudásukat. A szorzókon nagyon meglepődtem,hogy ennyire ki-ki meccset vizionálnak az irodák ami szerintem nem indokolt.

Első és legfontosabb különbség a két játékos között,hogy az orosz kifejezetten kemény pályás játékos és a tudása itt teljesedik ki a Touron. Az amerikai pedig védekezőbb stílusú és azon ritka tengerentúli versenyzők közé tartozik akik a salakot jobban szeretik és gyümölcsözőbb is a játék a lassú borításon.

A felkészülési versenyek mindkét játékos esetében elmondhatóak,hogy nem indokolták ezt a menetelést. Azonban ha ránézünk a táblára,hogy ki milyen ágon jutott el idáig elég szembeötlő a különbség. Tiafoe megverte Giront,Kublert amit körülbelül egy vállrántással elintézhetünk. A formán kívüli Schwartzman legyőzése inkább kalkulálható volt. Fordított eredmény inkább lett volna meglepetés. Majd a 16 között legyőzte az első számú favoritot Nadalt (azzal,hogy Medvedev kiesett). A spanyol saját elmondása szerint is lassú volt és fejben teljesen máshol járt. Az amerikai viszont nagyon akarta a győzelmét. Szerintem ritka eset,de Nadalt nem érdekelte annyira a győzelem. Ezért Tiafoétól továbbra sem számíthatunk többre. Tény hogy nyerő és ki nem kényszerített hibák tekintetében szépen teljesített,de ez egy másik meccs és másik ellenfél.

Az orosz sorsolása már a 32 között bekeményedett,mert Shapovalovot kapta,de egy öt szettes csatában legyőzte a kanadait amit meglátásom szerint a kevesebb hibának köszönhet.

Mentálisan hatalmas lökést adhatott neki ez a találkozó,mert Norrie ellen meglepő módon könnyedén túljutott. A brit sok hibával játszott,míg Rublevnek az előző körös csata inkább nyugalmat adott és alig hibázott a mérkőzés alatt.

Fejben egyik játékos sem erős és mivel mindkettejüknek reális esélye van az elődöntőhöz sok múlik ezen a tényezőn. A tapasztalat Grand Slam tornák ezen fázisában az orosz mellett szól. Másrészt a játéka ide egyértelműen kifizetődőbb,mint Tiafoénak. Meglepő lenne ha nem Rublevvel találkoznánk az elődöntőben.

Rublev, Andrey - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp