Odáig értünk egy férfi Grand Slam torna végjátékánál, hogy nincsen jelen a nagy négyes, Federer, Nadal, Djokovic, Murray, sem Medvedev, sem a friss wimbledoni döntős Kyrgios, akit kisebb meglepetésre Khachanov tett lapátra.

Az oroszoknak nem kell szomorkodniuk, mert az említett Khachanov mellett Rublevnek is megvan a reális esélye, hogy négy közé kerüljön.

Bár korántsem nyújtott az utóbbi hónapokban eszeveszett formát az orosz, ám pont most a US Openen jött meg az ihlet nála, amihez segíthetett a Shapovalov ellen megnyert öt szettes thriller is, amely végül döntő szett 10 pontos tie-breakben dőlt el. Ezzel a lendülettel gyalulta földbe Norriet, akinek momentuma sem volt Rublevvel szemben.

Most a hazaiak egyetlen állva maradt reménye Francis Tiafoe érkezik, akivel szemben fűtheti Rublevet a visszavágás vágya. Tavaly ugyanis itt a US Openen a harmadik körben egy 5 szettesben nyert az amerikai. A törlesztés részben sikerült, hiszen idén Indian Wellsben adott egy tockost már két szettben, de az édes öröm az itteni revans lenne számára.

Tiafoe sem örvendett klasszis formának, az első körben honfitársát Giront, a másodikban a füves szezonban mindent kiadó Kublert verte három szettben. Schwartzman kemény pályás elverése nálam nem nagy szám. Nadal kiejtése már annál inkább, de aki látta a Tiafoe - Nadal meccset az láthatta Nadalból látványosan hiányzott a tűz. A negyedik szettben is breakelte az amerikait Nadal, amit egy jó, tüzes állapotú Rafa simán megtart, ám most nem ez volt a helyzet.

Rublevnél most jött igazán meg a motiváció, ami elegendő lehet egy nagy tett véghez vitelére.

Alap tenisztudást mérlegre véve közel vannak egymáshoz, de a Nadal verés amúgy sem jó előjel a folytatást illetően ... Szerintem Rublev ma behúzza a még mindig Nadal verő mámorban lévő Francis Tiafoe ellenében, megtartva akár egy színtiszta orosz döntő lehetőségét is.

Rublev, Andrey - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp