Elérkeztünk az idei utolsó Grand Slam a US Open utolsó ütközetéhez a férfi döntőhöz. Nem a legnagyobb nevek értek el a célvonalhoz. Hosszú idő után nincs ott a nagy négyes egyike sem, ilyen-olyan okokból. Murray csípő műtétek után nem reális, hogy odakerüljön, Nadal nem tudott kellően felpörögni erre az eseményre az AO és az RG megnyerése után, Federer parkolópályán, pihen az utolsó nagy esetleges visszatérésre, Djokovicnak pedig a vállalt oltatlansága tett keresztbe.

Kyrgios friss wimbledoni döntősként nem bírta a strapát, nagy meccsen Khachanov állította meg.

Meglepetésre a korábbi salakmenő Ruud van ott norvégként, akinek minden összejött a tornán, a jövő nagy bajnokaként beharangozott Alcarazzak mérkőzik.

Sajátos pikantériát ad az összecsapásnak, hogy az első GS bajnoki címmel "bérletbe" adják a az új világelsőnek járó pozíciót is.

Ennek az extra tétnek kell ma megfelelni a US open fináléban.

Kérdés lelkileg ki fogja jobban bírni.

Alcaraz ugyan zsinórban három öt szetteset nyomott, Cilic, Sinner és Tiafoe ellenében, ám a spanyol úgy néz ki bírja a tempót, hasonlóan Nadalhoz.

Ruudnak a harmadik körben Tomy Paul ellen volt egy ötös megmérettetése, de a következő Moutet ellen végül könnyebben megnyert találkozóján látszottak fizikális és mentális problémák is. Berrettini magához képest gyenge formáját kihasználta Ruud, míg Khachanovot a Kyrgios meccs szipolyozta le annyira, hogy Ruud a vártnál könnyedebben jutott döntőben négy szettben.

Anno 5 és fél éve még a budapesti Challengeren Fucsovics osztott ki a fjordlakónak egy biciklit 6:0,6:0 formájában, most pedig itt van a döntőben.

Eddigi két tétmeccsüket egyaránt a spanyol nyerte két szettben, mind salakon, mind keményen.

Egy pici kérdés van csak nálam, tényleg lehet bírni három öt szettes után a finálét is. Ki képes erre? Éppen Alcaraz lehet a helyes megfejtés, nálam egyértelműen az ő játéka hordozza magában a bajnok jegyeket, picit szürreálisan hatna egy Ruud, kemény pályás GS győzelem vegyítve egy világelsőséggel ... Éppen ezért is mondom Alcaraz aki mindig hisz a győzelemben megvalósítja az álmát és nagy példaképe Nadal nyomdokába is léphet egyben ezzel a Grand Slam győzelemmel, Juan Carlos Ferrero alias szúnyog nagy örömére.

Ruud, Casper - Alcaraz, Carlos: Játék hendikeppel - Hendikep tipp