Alapvetően rosszul kezdte a szezont a Leverkusen, miközben úgy fest, hogy az Atletico elkapja a fonalat. Volt egy kisebb holtpont Simeone együttesénél az idény elején, viszont talán épp a múlt heti Porto elleni dráma hozta vissza a csapatba a szenvedélyt. Ennyi szerintem elég is a spanyol pontszerzéshez, a fogadóknak ziccer a feldobott szorzón az x2!

Kongatták a vészharangot a matracosok kapcsán, mert bizony az első néhány mérkőzésük igencsak vékonyka teljesítményt hozott. Felmerült a kérdés: kifáradt az edző és a klub kapcsolata? Aztán az elmúlt hét alaposan rácáfolt a kétkedőkre. Hétköznapinak cseppet sem mondható forgatókönyv valósult meg a BL első fordulójában, de a 90. perc utáni gólváltásokból a madridiak jöttek ki jobban. Maga a játék még itt sem működött olyan olajozottan, mint a bajnokság megnyerésekor, azonban a szenvedély, és a kémia újra megérkezett. Mindig állítom, hogy Koke az Atleti mentális ereje a pályán, s ha Carrasco, Felix vagy Griezmann szenved, akkor ő képes átlendíteni a társakat a bajon. A Celta elleni győzelem alkalmával 1:0-nál szállt be a vezér a félidőben, s a vége 4:1 lett. Itt már az eredményre, és a játékra sem lehetett panasz, így a német kaland optimistán kezdődhet. Egyetlen érvágás Oblak hiánya, hiszen a szlovén válogatott kirobbanthatatlan az elmúlt években a kapuból. Nyáron a Lille-ből szerződtetett horvát Grigic védett a Celta ellen, s nem okozott csalódást, most a BL-ben is bedobja Simeone a kezdőbe.

Miközben sorra veszíti a pontokat a Leverkusen a Bundesligában, még sérülések is tizedelik a keretet. Az előre játékban hiányzik majd Palacios és Bellarabi is. Schick és Diaby tavaly nagyon megrázta magát, idén azonban hat meccs után csak két gólnál jár a páros, ők 2022/23-ban 37 gólt termeltek. Talán Hudson-Odoi nehezebben veszi fel a ritmust, s ezért maradnak el a győzelmek, ki tudja? A tények azonban makacs dolgok: kiesés a DFB-kupából, első BL-csoportmeccsen zakó Brüsszelben, a Bundesligában pedig hat meccs négy vereség egy döntetlen és egy győzelem a mérleg. A legnagyobb para, hogy nem a legjobb 5-6 csapat fricskázta meg a gyógyszergyáriakat: hazai pályán az Augsburg, a Hoffenheim és a Freiburg gárdáitól kapott ki.

Úgy gondolom, hogy ha egy verség becsúszik hazai pályán egy alacsonyabban rangsorolt csapat ellen, akkor az még belefér. Azonban ha mindez háromszor és zsinórban történik meg, akkor az már nem véletlen! Mindenképp megállapítható, hogy az Atletico személyében az idei legerősebb ellenfél érkezik a BayArenába, s ráadásul úgy fest, hogy a vendégek elkapták a fonalat. Mondom, hogy ziccer az x2!

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid: Dupla esély - Dupla esély tipp