Megnyerte C-divíziós csoportját Grúzia, és az Észak-Macedónia elleni hazai diadal után, a csoport sereghajtójához látogat. Gibratár jelenleg Európa legkellemesebb ellenfele, igazi pofozógép, UEFA tagságával igazolja magát a mondás: mindig van lejjebb! Bár nagy meglepetésre a tragikus Bulgária ellen ebben a sorozatban elértek egy döntetlent (1:1), most azonban a grúzok örömfocit tolhatnak.

Bizony ránézve a csoportra (Bulgária, Észek-Macedónia, Grúzia), nem fogadtam volna arra, hogy sima 6 pont előnnyel áll majd a kvartett élén a francia Willy Sagnol által pallérozott grúz együttes az utolsó forduló előtt. A Bayern korábbi játékosa, a 2006-os gall vb-döntős válogatott alapembere, meglehetősen jó alapanyagból válogathat. Mikor végignéztem a grúz játékosok életkorát, és azokat a klubokat, ahonnan érkeztek, bevallom megdöbbentem. Nem csak azért, mert mi magyarok is megirigyelhetnénk ezt a merítést, hanem mert a sok fiatal játékos a klubjában folyamatosan játszik, értékes játékidőket. Amikor egy védelem így áll fel: Valencia, Kobenhavn (BL), Slovan – akkor mi baj lehet? Az egyaránt 21 esztendős Kvaratskhelia (Napoli), Davitashvili (Bordeaux) és Tsitaishvili (Lech Poznan) a jövő embere. Előbbi a Serie A-ban alapember Spallettinél, még utóbbi Lengyelországban fokozatosan harcolja ki magának az egyre több lehetőséget. Zivzivadze méltatása magyar fogadóknak/szurkolóknak felesleges – elég talán annyi, hogy Rossi a visszavonuló Szalai Ádám helyén egy hasonlóan erős játékosra vágyik. Ha mindehhez, még hozzávesszük azt, hogy az Észek-Macedónok ellen csereként beállt Mikautadze (21 éves, Metz), Mevabishvili (21, Dinamo Tbiliszi), Lochoshvili (24, Cremonese), akkor megállapíthatjuk, hogy Sagnol egy nagyreményű csikócsapattal lépett osztályt a Nemzetek Ligájában.

Gibratárban minden meccs ünnep. Az uruguay-i Ribas, igazi amatőr csapatot gardíroz. Jellemző, hogy a Lincoln (amely csapat a válogatott gerincét adja) július vége óta nem játszott tétmeccset, akkor a Fradi által búcsúztatott Tobol volt az ellenfél az EKL-ben. Az ötödik fordulóban a harmatos bolgár válogatottól kapott egy ötöst Gibratár (5:1), mire számíthatunk a nagy sikert elérő szárnyakó Grúzia ellen?

Szerintem egy sima hazai vereség, sok-sok vendéggóllal, könnyű 2,5 overrel kinéz ezen az összecsapáson. Tbilisziben 54000 (!) szurkoló ünnepelte meg a B-ligába való feljutást. Képzelhetjük, hogy mennyire jár a fellegekben most a grúz csikócsapat. Minden jel arra mutat, hogy Sagnolék egy gálával zárják le ezt az NL-sorozatot. Rá is csapok az overre!

Gibraltar - Grúzia: Gólok száma - Felett/alatt tipp