Szerethető, jő mérkőzéseket játszik az Athletic a 2022/23-as idényben. Fanatikus szurkolóit az eddigiek során kiszolgálta a baszk együttes. Luzitánia gyászban van, mert a spanyol válogatott vereséget mért rá Bragában, s Nico Wlliams kulcsszerepet töltött be a diadalban, s így az NL négyesdöntőbe kerültek a hispánok. Bilbaóban mindenki örömünnepre készül, míg az újonc Almeria sorra kapja a pofonokat a La Ligában.

Hat forduló négy győzelem és 13 megszerzett pont az Athletic mérlege. Valverde a hazaiak szakvezetője teljesen feldobva nyilatkozott a meccs előtt. Büszkesége határtalan Unai Simon (végig védte a válogatott meccseket), és Nico Williams irányába. A szőke tincses csatár fontos gólpasszt adott a portugálok elleni mérkőzés hajrájában. Valverde roppant mód dicsérte játékosait, mert a jó szezonrajt után a válogatott meccsek alatt 15 napos tartalmas felkészülést vezényelt le a keretnek. Az amúgy is roppant kreatív, fizikálisan erős csapat, tehát rátett egy lapáttal. Muniain, Berengauer és a Williams fivérek amúgy is igen kreatív és eredményes focit toltak eddig is, mi lesz most?

Kapja sorban a pofonokat az újonc, mérlegük a bilbaóiak tükörképét mutatják (1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség). Rendkívül hosszú a sérültlista Joan Rubi feje fájhat a mérkőzés előtt. A védelemből Centrales, Martos, Nieto, Pozo és Melero maródi, nem csoda, hogy utolsó négy bajnokiját egyaránt 1:0-al bukta el az Almeria. Ráadásul az andalúzok két U21-es válogatott csatára (Traore és Ramazani), barátságos meccsek miatt csak szerdán csatlakozott a kerethez. A lyukas védelem alapembere a szerb Bobic a csütörtöki edzés után érkezik meg a tengerparti városba.

Ezek után azt gondolom, hogy otthon tartja majd a pontokat a hazai együttes. A Bilbao egy kompakt rendkívül kreatív csapat, aki meglepően sok gólt szerzett idén. Épp meglesz az Almeria kerete erre az összecsapásra, s míg Valverde szinte a teljes csapattal készülhetett, addig legjobb játékosait nélkülözte a szünetben Rubi. Jobban használta ki a regenerációs időt a baszk együttes (aki amúgy is nagyobb játékerőt képvisel ellenfelénél), ezért behúzza a három pontot, a San Mámes telt háza előtt!

Athletic Bilbao - Almeria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp