Attól még, hogy pénzt és pozíciót és egy foci klubot kap valaki az élettől, az nem jeleni azt, hogy ért a labdarúgáshoz. Évekig lehetett ezzel cinkelni a Puskást, aztán megtalálták maguknak Hornyák Zsoltot és csak-csak jönnek Felcsúton az eredmények. Viszont Kispesten vergődnek a skóttal, mint néger a jégen. Számomra egyértelmű, hogy a Puskás előrébb tart a Honvédnál, és ez hazai győzelmet érhet.

Hazai oldalon, hogy Spandler és Nagy Zsolt súlyos sérüléséből viszonylag gyorsan felépült, és ez jótékony hatással bír. Le is uralta a Hornyák csapata a Paksot az előző fordulóban. Azt semmikép sem állítom, hogy a Tóth, Kiss, Komáromi, Spandler, Nagy Zsolt, Batik tengely, az akadémisták tradícióját hátukon cipelve óriási mentális erővel kovácsolják össze a csapatot. Tetszik, vagy sem a jobb légiósai vannak a Puskásnak most (is), mint a Honvédnak. Játékoskerete a külföldi túlsúly ellenére jobban össze van rakva, jobban ki van találva aktuális ellenfelénél. Révész Attilától plagizálnék egy gondolatot: „Egy mérkőzést nem feltétlenül a taktika, vagy az edzők közti minőség dönti el. Sok esetben elég annyi, hogy az egyik csapatnak jobb a kerete, több a lehetősége a másiknál.” Úgy látom, hogy az „egyik” jelen esetben a Puskás Akadémia.

Biztosan lesz némi hecc, meg szurkolói zrika a vendég ultrák részéről. Hiszen minden Felcsút-Kispest meccs témája: elloptátok ikonunkat, felvettétek a nevét, miközben senki sem adta nektek. A vicces az egészben, hogy a Honvéd pályán lévő játékosainak 70-80 százaléka nem is fogja érteni a problémát. Nem lesznek a külföldiek extra motiváltak azért, hogy Öcsi bácsi nevéért küzdjenek. A mentalitás mellett fontos a tények mérlegre helyezése is. Nem tudom, hogy a spanyol-olasz-kanadai támadóegység, vagy az albán-izlandi-szerb-magyar védelmi vonal kommunikációja-e a hatékonyabb, miközben őket egy skót edző instruálja. Az eredmény 10 forduló, 10. hely 18 kapott gól, hát nehéz azt gondolni: gyerekek jó úton vagytok, szakmailag, anyagilag ez megéri, értéket teremtetek.

Meglepődnék, ha nem húzná be ezt a Puskás. A csapatépítés és a Hornyák Zsolt által képviselt irányok valamelyest követhetőek, míg Courts csak tanulja a közeget, a ligát. Ismerve a kispesti vezetői attitűdöt, egyáltalán nem biztos, hogy ez a projekt kifuthat valahová, mert pikk-pakk képesek szemléletet/személyeket váltani – hiszen pénz az van végkielégítésre, újabb játékosok nyolcszámjegyű havi fizetésére. Összefoglalva: állandóság kontra bizonytalanság: 1-es, s győzelmével a Puskás megérkezhet a Fradi mögé a tabellán.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp