Sorozatterhelés alatt áll a Köln és a múlt héten a nagy derbit csúnyán elbukta a Gladbach ellenében. Közben az EKL-ben sem mennek jól a dolgok, hiszen a Partizán oda-vissza megfejte a kecskét, mind a hat pont a belgrádiaké lett. Közben az Augsburg a maga harcos, szívós stílusában nyomul és meg kell állapítani, hogy egyre jobban teljesít. A csapatok ellenkező pályán vannak és ebből szerintem egy vendég pontszerzés befigyelhet.

Nagy interjút készített az 1.FC Köln honlapja a korábbi játékosával Elvis Rexhbecaj-al aki most, a endégeket erősíti. Érdemes elolvasni, mert sok mindenre ráerősít Enrico Maassen csapatával kapcsolatosan. A még csak 38 éves edző kemény és eredményes munkát folytat. Az alaptaktika nem következik a hadrendből. Ha meglátunk egy 4-4-2-es felállást, elsősorban a pozíciós játék, a területvédekezés jut eszünkbe. Ennek ellenére az egész augsburgi csapat magasan presszingel, és hatalmas fizikai munkát képes végezni akár kilencven percen keresztül is. Érdekesség, hogy a náluk többre tartott csapatok rendre pórul járnak ellenük: verték a Bayern-t, a Leverkusent, legutóbb a Wolfi sem tudta legyőzni a rakkolós, munkás csapatot. Az elszántság és a harci kedv az eredmények hatására, az egekben van vendégoldalon.

Steffen Baumgart habitusa, győzni akarása főként 50.000 hazai szurkoló előtt rendre ráragad a kölni játékosokra is. Azonban a szokásos „nehéz” szezonját szenvedi az együttes a nemzetközi kupaszereplés miatt – tipikus, amikor egy középcsapat kifut egy jó szezont, és kettős terhelés alá kerül, de a menedzsment még nem rakott össze olyan keretet, ami ezt el is bírná. A folyamatos „szántás”, a heti két meccs, próbára teszi a szakmai stáb munkabírását, és a játékosokat. Eddig elég volt heti egy találkozó ritmusában tervezni a felkészülést, ki lehetett hegyezni a csapatot a hétvégi ellenfélre. Most viszont csak kapkodják a fejüket Kölnben. Jellemző, hogy a válogatott meccsek leállása után el bírta kapni a Dortmundot az 1.FC, azonban ahogy bejött az EKL, jöttek a vereségek is. A Partizán elleni nulla pont nehéz helyzetbe hozta őket nemzetközi színtéren, a Mönchengladbach elveszített rangadó (5:2) pedig különösen fájhatott. Sok a hiányzó is hazai oldalon, talán a legfontosabbak: Ljubicic, Andersson és Thielmann és a piros lapos Florian Kainz.

Ha megnézzük a vendégek sérült listáját, megállapíthatjuk, hogy az sem vékonyabb a kölninél. Azonban van egy tény: míg az Augsburg heti egy meccsre rakja össze a keretét, addig a Baumgartra kétszer annyi mérkőzés esik. Jó formában lévő motivált Augsburg, egy túlhajtott hazai keret ellen….szerintem simán leeshet itt a vendég pontszerzés!

1. FC Köln - FC Augsburg: Dupla esély - Dupla esély tipp