Irigylésre méltó helyzetben vannak az osztrákok, mindhárom nemzetközi kupában van csoportkörös csapat, akiért szurkolhatnak. Most az örökös bajnok Salzburg, az EL-ben jól helytálló Sturmot fogadja. Felkaptam a fejemet a hazaiak szorzójára, mert az RB általában veri otthon osztrák ellenfeleit.

A legutolsó tíz Salzburg-Sturm meccsből nyolcat megnyert „Mozart városának” csapata, és csupán 1-1 alkalommal született döntetlen, vagy grazi siker. A szezon elején általában koncentrált a zsinórban kilenc bajnoki címet besöprő hazai együttes, és most is azt várom Jaissle mester alakulatától. Magasan kiemelkedik az osztrák mezőnyből a Salzburg. A szisztematikus munka, és a jó koncepció (fiatal játékosok nemzetközi szintre emelése), 200 millió eurós érték fölé predesztinálja már a keretet. Okafor és Adami folyamatosan termeli a gólokat, de bőséggel vannak még értékek a csapatban: a 19 éves Sesko (piaci ára 20 millió euró), Kjaergaard (10), Doulath (10), míg a 20 esztendős Sucic és a 21 éves Seiwald (egyaránt 20 millió)…..és akkor ők csak a 21 éven aluli épp nem sérült játékosok!

A Sturm ezzel szemben osztrák szinten egy bravúrcsapat. Egyetlen 5 millióra taksált játékosuk sincs, a légiósok aránya csupán 33% a keretben. Ennek tükrében az, hogy a Feyenoord, Lazio, Midtjylland trióval szemben tarják magukat (5 pont, s úgy 4. hely, hogy az elsőnek is öt egysége van), igazi bravúr, igaz Hollandiában belefutottak egy 6:0-s zakóba.

Nem egy súlycsoport a két klub, s úgy érzem, hogy a bukmékerek a sok hazai sérült és a remek grazi szereplés miatt lövik a hazai szorzót 1,50 fölé. Szerintem köszönjük meg szépen és csapjunk le rá. A bajnokság jelenlegi szakaszában a Salzburg előnye csupán két pont a Sturm előtt – azaz komolyan fogják venni, és ha komolyan veszik, behúzzák!

Red Bull Salzburg - Sturm Graz: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp