A Bajnokok Ligája sorozat csoportköre a végéhez közeledik,már az ötödik rundot játsszák a héten. ebben a csoportban óriási meglepetésre a Bruges a semmiből 4 kör után fix továbbjutó, a Porto, a Leverkusen és az Atleti pedig pislog, hogy ezt mégis hogy?!

De tény, a Bruges egy továbbjutó helyet elvisz, marad még egy, amire vannak hárman. (Halkan jegyzem meg, hogy realitás az, hogy a spanyol csapatok közül 3 is EL-es lesz tavasszal a BL-ből, mert a Sevilla fixen oda jutott, a Barca úgy 90%, és az Atleti is elég jó eséllyel pályázik...)

Lényeg a lényeg, a Porto megverheti a Brugest, és akkor a luzitánok 9 pontra hízlalják a meglévő hatot. Az utolsó körben pedig Porto-Atletico meccset rendeznek, ahol az Atletinek csak akkor marad esélye továbbjutni, ha ma nyer. A Bayerre szintén igaz, mai Porto-siker esetén bármi esélye továbbjutni csak akkor van, ha ma nyer.

Viszont ez a Leverkusen nem erős. Átjáróház, védekezése gyengécske. Sérült is van bőven minden csapatrészben, Wirtz, Schick és Bellrabi meg kidőlt egyszerre a kreatív zónából. Wirtz idén 0perces játékos, ugyanakkor ígéretet kapott a Nationalelf mesterétől, ha összekapja magát a vb-ig, és felépül, kiviszi a vb-re.

Ha a két együttest nézzük, mindkettő alatta van az elvártnak. Viszont a Leverkusen még így is százszor sérülékenyebb, és idegenben meg szinte kilátástalan. Kezdjük ott, hogy a Bayer a félamatőr Elversbergtől kapott 4 gólt, és kiesett a kupából. A Mainzot sikerült megverni a Bundesben, egy iksz a Hertha ellen, de mellette hat zakó még, az utolsó három idegenbeli meccsen kivétel nélkül vereség, méghozzá 11-1-es gólkülönbséggel.

Ez az Atleti most elfogadható, Nahuel és Reinildo két nagyon hasznos szélső, Saul és Correaéletleheket mutat, Witsel és Kondogbia két bivaly középen, ée elöl is van kvalitás, Morata, Felix és Grizi azért érzik a kaput. Szerintem kap gólt a Leverkusen félidőig, és akkor a 2. félidőben még jobban kinyílik, aztán játszik egyet minden mindegy alapon. Ott meg az Atleti újabb kontrákkal végzi ki a német csapatot, amely tényleg elég szertelen. Nem elég, hogy a Schalke mögött a legtöbb gólt kapja akcióból, rengeteg büntetőt hoznak össze Tah-ék, a Bundesben a 2. legtöbb gólt kapták tiziből, és ha mondjuk azt nézem, milyen dörzsölt srác Felix, vagy milyen gyors Saul vagy Correa, hátnem zárom ki, hogy rúg egyet a meszes pontról (is) a 'tico.

De mint egyszeri focib*zi is bízom a 'tico sikerében, mert ha nyer, az utolsó körben a Porto-'tico az csemege lesz! Tavaly is az utolsó körben szó szerint vérre menő meccsen csaptak össze, piros lapok, gólok, bunyó, volt ott minden, ami a latin focit jellemzi. Én megnézném újra, ahol a tét ismét az, hogy a győztes továbbjut, a vesztes meg fejet hajt. Szóval már csak ezért is, hajrá Atleti!

Atlético Madrid - Bayer Leverkusen: Atlético Madrid mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp