Lehetőségeihez mérten bravúr az Inter továbbjutása a BL-ben a Barcelona kárára. A cseh bajnok magabiztos 4:0-s legyőzése után most sem lesz nehéz a feladat a teljesen tétó Samp. Véleményem szerint kitömi Inzaghi gárdája a genovai kiesőjelölt csapatot, és a gálaelőadás sokgólos különbséget eredményezhet.

Tisztán látszik, hogy Münchenben egy tét nélküli meccs vár majd az Interre, azonban az elmúlt hetek jó eredményeit még érdemes ünnepeltetni hazai közönség előtt. A legfontosabb hír, hogy teljes a támadószekció Brozovic kivételével. Egyaránt bevethető Martinez, Lukaku, Dzeko, Correa. A középpályán egyre jobban beépül Barella mellé a már 33 esztendős Mkhitaryan. Az örmény középpályás a Dortmund, MU, Arsenal, Roma légiósaként nagy rutinnal rendelkezik, és pályája zenitjén túljutva, most talán újjászületik Inzaghi kezei alatt. A nemzetközi sikerek kompakt csapat fényében tüntetik fel a Nerazzurrit, pedig a Serie A-ban már négy meccset is elbukott, így csupán a hetedik a tabellán. Az utóbbi időben két parázs, sokgólos mérkőzést is összehozott az Inter: Fio elleni múlt heti 3:4, és az emlékezetes barcelonai 3:3.

Rendre simán lehozzák a 2,5 overt egymás elleni összecsapásain a felek. Legutóbb 2018-ban nem volt meg a három gól bajnokijukon, igaz, hogy akkor Genovában volt a találkozó, milánói rendezésű underig 2015-ig kell visszakeresni. Rendszerint alárendelt szerepben vergődik az Inter ellen a Samp és minden előjel azt mutatja, hogy így lesz ez most is. Giampaolo a Monza elleni hazai égés (0:3) után távozott a Bluecerchiati kispadjáról és helyét Dejan Sztankovic vette át. A szerb tréner a Zvezda Bl-kiesése után jött el Belgrádból, és hamar megtalálta egy topligás feladat. A legutóbbi fordulóban 10 nyeretlen meccs után Cremonában tudott győzni idén először a ’Doria.

Verejtékes kínlódás lesz a vendégek számára az Inter elleni összecsapás. Hiába a szerb tréner új lendülete most, mert ez a keret fényévekkel gyengébb aktuális ellenfelénél. Szerintem szombat este folytatódik a hét közepén abbamaradt fiesta és kiüti a Sampot az Inter, a számszerű tippem 3:0, vagy 4:1, azaz a könnyű overt a hazai csapat egyedül is képes lesz összehozni.

Inter - Sampdoria: Gólok száma - Felett/alatt tipp