Kínlódik Gattusóval a Valencia és két kötelező hazai győzelmeiből (Elche, Mallorca), csupán egy pontot szerzett. Szétégette magát a Barca a BL-ben, de láthattuk, hogy Xavi együttese képes a La Ligában vigasztalódni, és tartani a lépést a Real Madriddal.

Sokan várták Cavanit megváltóként, azonban a Denevérek híveinek be kell látniuk, hogy csapatuk védekezése igencsak szellős. Októberi öt tétmeccsükön egyaránt kétszer beköszönt az Espanol, az Elche és a Mallorca is, így a liga egyik leggólerősebb támadóegysége ellen mi jóra számíthatnak Valenciában. Talán a 4-3-3 nem is annyira jó ehhez a kerethez? Vagy nem sikerül tartani az alakzatokat és túl hosszú a csapat? Messze van egymástól a három középpályás és a két belső védő? Nem tudom megmondani a pontos választ, azt viszont látom, hogy a Barcelona ellen kevés lesz a hazai csapat.

Nyilvánvalóan csalódottság van Katalóniában. Nehéz gazdasági helyzetben az új igazolásokkal 19-re próbált lapot húzni a Barca és bizony a megszerzett nagy nevek, nem a jövő ifjú tehetségei. A nagy és a fontos meccseken rendre kapja a pofonokat Xavi csapata: Bayern, Inter, Real. Látni kell azonban, hogy Spanyolországban azok a gárdák, akik tavaly még fricskázták őket, most szorulnak ellenük, sőt. A Sevilla a Bilbao a Villarreal sima kiütése reményt adhat a barcelónai fanatikusoknak. Hosszú a bajnokság és látható, hogy a Reál megoldóemberei nélkül - Benzema, Valverde, Modric -, akár még gödörbe is kerülhet. Most a bajnokság maratoni jellegére, a stabilitásra és a kiegyensúlyozottságra koncentrálnak a katalánok. Kell a három pont a Mestalla-ból.

Képesnek tartom a vendégeket arra, hogy gyorsan túllépjenek a Bayern elleni 0:3-on – megtették az Inter és a Real elleni kudarcok után is. Gattuso legénységét viszont nem tartom képesnek arra, hogy fegyelmezetten betartsa a taktikát (ami lehet, hogy nincs is a keretre szabva). A Valencia szellős védekezése egy „ajándék” a Lewandovski típusú csatároknak – szerintem ez olyan sima kettes, mint a Sevilla elleni 0:3 alkalmával volt.

Valencia - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp