Egy évvel ezelőtt ez a meccs egy hatalmas rangadó lett volna, mára viszont a középmezőnyben tengődő Lipcseiek és a kieső helyek elől menekülő Leverkusen csatájává szorult vissza a találkozó. Mindkét csapat tudása alatt teljesít, ma viszont egy újabb lépéssel közelebb kerülhetnek céljaikhoz ma Szoboszlaiék.

A Lipcse a Bundesliga legjobban teljesítő csapata hazai pályán. Idegenben viszont éppen ellenkezőleg, egy árva mérkőzést se tudtak nyerni, ez magyarázza a középmezőnyben való megrekedésüket, de ez ma nem igazán számít ugyanis a helyszín a Red Bull Arena lesz. Az a helyszín ahol a csapat pár napja legyőzte a BL címvédő Real Madridot 3:2-re. Pazarul játszottak a srácok, a magyarokkal (Szobi-Orbán) az élen. Ez a siker biztos újabb lendületet adhat nekik, ugyanis a BL továbbjutásuk is karnyújtásnyira került. Sérült így nem bevethető ma Gulácsi akit egész jól pótol Blaswich így nem jelent nagy gondot, illetve Klostermann és Laimer maródiak még.

A vendégek talán a játéknap legizgalmasabb meccsét játszották szintén egy Madridi csapat ellen a BL-ben. Az Atletico Madrid védelme mindent megtett hogy a németek partiban legyenek, két gólt is ajándékoztak nekik. Ellenben a 'tico bár két gólt lőtt, még vagy hármat simán verniük kellett volna de képtelenek a csoportkör szinte teljes hossza alatt gólra váltani a 100%-os ziccereket, elég csak a meccs utolsó jelenetére gondolni ami alá nyugodtan belehetne vágni a Benny Hill zenéjét...Nézzétek vissza. Lényeg a lényeg nem a Leverkusen volt hű de jó, így bár a 2-2es eredmény szép de aki látta a meccset tudja ezt helyén kezelni. Ez a csapat nem jó, sőt inkább rossz. A tavalyihoz képest mindenképp. Az idegenben szerzett négy pont 5 meccsen pedig nem jó előjel, ahogy az sem hogy a Lipcse az utolsó 8 egymás elleni meccsükből csupán egyszer kapott ki. Aranguiz, Azmoun, Palacios, Demirbay sérültek, de Wirtz és Bellarabi sem teljesen fittek. Schicknek nem megy a játék és a góllövés, ez is komoly érvágás a csapatnak...

A Lipcse hazai pályán játszhatta a BL meccset hétköznap, ráadásul egy nappal többet is pihenhettek. Ez, ahogy a formakülönbség, jobb keret, hazai pálya előnye is az Ő sikerüket sejteti.

Tipp: 3-1

RB Leipzig - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp