Mi tagadás, gondolkodtam vadabb szorzójú tippeken is e meccs kapcsán, mert őszintén szólva egy 6-7 gólt sem tartok elképzelhetetlennek. Viszont inkább finomítottam rajta egyet, és maradtam ennél: gólt szerez a Lipcse mindkét félidőben.

A Leverkusen is játszott a BL-ben, ami igazából csak azért okoz meglepetést, mert az idei teljesítménye okán nem feltétlenül számítjuk most BL-szintű csapatnak a Bayert. Nem is szárnyal a Leverkusen, a Porto és a Brugesmár továbbjutott a csoportból, a 6. körben pedig kiderül, hogy a most 4. Leverkusen fel tud-e kapaszkodni a 3. helyre, de a sorsa nincs saját kezében.

Így ami fix, hogy a DFB-Pokal betlivel együttes minden bizonnyal marad a Bundesliga, mint egyetlen cél, ott pedig a 11. kör után a 15. helyről kell felkapaszkodni. Jelenleg a BL-indulást érő 4. Frankfurttól 11 pont választja el, ami azért 'nem a világ', de ha azt nézzük, hogy megint nem a Bayernek áll a zászló e találkozón, még nagyobb lehet a gödör.

A Lipcse kétarcú, 16 bajnoki pontjából 13-mat otthon kapart össze. Láthattuk Nkunkuékat a Real Madrid ellen a BL-ben, van most sebesség ebben a csapatban, van önbizalom, jól húz a Lipcse otthon. Engem leginkább a BVB elleni találkozó képesztett el, amikor a BVB-t úgy megfojtották, hogy azt hihetetlen volt látni. Pár éve a Sevilla volt ilyen, hogy otthon mindent megkentek, idegenben meg tavasz vége felé nyertek először...

Lényeg a lényeg, a Lipcse kiegyenesedett, a Real Madrid elleni sikerrel pedig elérték, hogy Varsóban a Sahtar ellen már a döntetlen is továbbjutást ér. Viszont a Lipcse nincs abban a helyzetben, hogy a BuLi meccsét elszórakozza, hisz a gyalázatos idegenbeli teljesítmény miatt csak a 9. helyen a RasenBallsport.

Otthon nem szokot probléma lenni, a Leverkusen pedig továbbra sem a védekezéséről híres. Vagy igen, annak szellősségéről. Annyira meg csak nem simázza le megint az első játékrészben a Lipcse, mint a Berlin ellen, ahol 3-0 után a 2. félidőt konkrétan átaludta, és majdnem kihozott a sima 3-0-ból egy 3-3-mat...

RB Leipzig - Bayer Leverkusen: RB Leipzig mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp