Kénytelen vagyok már most megtenni a tippet, mert vasárnapra szerintem még jobban szétszedik a tippet.

Egyrészt adott egy edzőváltáson átesett MTK, akik az előző fordulóban felmosták a padlót Lipcsei Peti csapatával, a Soroksárral. A 6-2-es végeredmény jelen esetben hűen tükrözi, mi folyt a pályán. Érdekes módon az MTK-játékosok hirtelen megtalálták a góllövő cipőt, és be tudtak rámolni egy hatost. Bognár György idejében pedig valami csoda folytán mindig kifelé pattant az a labda… Vagy edzőt akartak buktatni a játékosok, vagy nem tudom, mi történt hirtelen. Még azt sem tudom mondani, hogy Horváth Dávid edző valami csodafegyvert vetett be, csupán annyi váratlant húzott, hogy Zuigéber Ákos kezdett elől. A friss igazolás, Kocsis Gergő a 80. percben állt be, szóval ez sem okozott hirtelen javulást.

Látható tehát, hogy az MTK tud focizni, ha akar. Múlt vasárnap akart, és szerintem most vasárnap is akar majd! Ha ez lesz, akkor mennek előre a játékosok, mint a meszes.

Ráadásul Tiszakécskén is edzőváltás volt, Visinka Edét váltotta Klausz László. Ő onnan ismert, hogy Győrből nyáron azért rúgták ki, mert a fia nem kötött profi szerződést a klubbal, hanem eligazolt Zalaegerszegre. Klausz kapcsán egy érdekes dologra bukkantam. Amikor kinevezték Győrbe edzőnek, az alábbi nyilatkozatot tette: „A második Verebes-korszakban játszottam itt, ekkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer edzőként térek vissza. Nagyon közel áll hozzám az a stílus, amit a Mágussal játszottunk. Tény, hogy Verebes József csak egy volt, nem is lesz több, de azokat a játékelemeket, azt a stílust szeretnénk a csapattal játszani, amit ő alkalmazott.”

Miért érdekes ez? Hát mert Bognár György teljesen ugyanezt mondta! Ő is Verebes-tanítvány, ő is a totális támadójáték híve. Ha a Győrrel ilyen stílust akart játszani Klausz, akkor Tiszakécskén is erre fog törekedni. Visinka sem volt épp védekező felfogású edző, de Klausz még inkább az!

Épp ezért én nem tudok mást mondani, csak gólokat! Az MTK-ban még benne van a bognári szisztéma, és amíg Somodi Bence a kapusuk, addig meccsenként megkapják a két gólt. Klausszal nem fog védekezni a Tiszakécske sem, van bennük annyi erő, hogy rúgjanak 1-2 gólt ők is! Tehát legalább 4 gólt várok a mérkőzéstől, de én bátrabb tippeket is megjátszanék mindenki helyében…

MTK Budapest - Tiszakécske FC: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp