Alapban két overes csapat feszül egymásnak Svájcban szombaton koraeste. Mindenhol próbálják még kivenni a klubok a játékosaikból az utolsó tartalékokat, mert november közepétől a válogatott meccseké lesz a főszerep. A St Gallen rég nyert, és a zürichi szöcskék a legyőzhető kategóriába sorolhatók. Azonban Bolla Bendegúz csapatában mindig van egy-két dugó, így a hazaiaknak a három pont megszerzéséhez gólokra lesz szükségük.

Alaphelyzet, hogy jók a számok. A Grasshoppers eddigi 14 bajnokiján 54 találat esett, ami közel 4-es átlag meccsenként. Hazai oldalon ugyanez a szám 45, ez is három feletti. Már jól indul a 2,5 overhez a párosítás. A vendég zürichiek a feljutás utáni második évükben vannak, azonban nincsenek jelei a gyengélkedésnek. A megszerzett 17 pontjukkal a hetedik helyen állnak, nyolc egységgel a címvédő, krízisét élő 10. Zürich előtt. Jó hír, hogy sérüléséből visszatér a csapatkapitányuk Amir Abrasi. Giorgio Contini tisztában van vele, hogy két hónapja nem nyert meccset a St Gallen, ezért egy nagyon elszánt hazai csapatra készül. Véleménye szerint bele kell állnia játékosainak a párharcokba, csak akkor lesz esélyük a domináló hazaiakkal szemben. A vb előtt nincs könnyű sorsolása a szöcskéknek, a jövő héten a Basel ellen zárnak, így vélhetően megharcolnak majd a pontokért. Így tettel a Luzern ellen is a múlt héten…kaptak is egy hármast.

Ziedler mester csapata kikapott az újonc Winterthur otthonában (1:0), s Schmidt kiállítása miatt standard középpályását is elveszítette a 15. fordulóra a zöld-fehér együttes. Nagyon rossz szériában van a St Gallen, hiszen szeptember 04-én a YB-t még verte 2:1-re hazai pályán, viszont azóta csak döntetlenek és vereségek jöttek sorban. Konkrétan hét forduló alatt négy zakó és három remi a mérleg, csak a jó bajnoki rajt miatt ötödik jelenleg az együttes 18 ponttal. Érdekes összecsapásra számítok taktikai szempontból is. Contini 4-5-1-ben, ahol a szélsőhátvédek is atraktív módon támadnak, míg Ziedler a 4-1-3-2-es hadrendben gyakorta rendeződik a standard 4-4-2-be.

Mindkét csapat kapálózik még a hosszú majd két hónapos leállás előtt a pontokért. A Grasshoppers gyakorta kinyílik, és sokat kockáztat meccsein, míg a St Gallen inkább a pozíciós foci elkötelezettje. Jellemző, hogy egymás elleni mérkőzéseik rendre sok gólt hoznak. Utolsó hat összecsapásukból (előtte másodosztályúak voltak a szöcskék) egy alkalommal nem volt meg a 2,5 over, viszont esett 26 gól – ami négy felett átlagol. Talán nem véletlen a sok találat az egymás elleni meccseiken, aminek az alapja a labdarúgáshoz való ellentétes hozzáállás. Szerintem most is rá kell menni az overre, mert minden adott egy jó, lüktető meccshez, mind motivációs, mind szakmai szempontból.

St. Gallen - Grasshopper: Gólok száma - Felett/alatt tipp