Bochumba mennék könnyű overt fogni a Bundesliga 14. fordulójában. A 17. pozícióban szerénykedő csapatot rendszerint kitömik, illetve hazai pályán hébe-hóba megrázza magát és győz. Ideális ellenfél lesz a gólokhoz a Mönchengladbach, lássuk a részleteket.

Túl van már egy edzőcserén a Vfl. Thomas Letsch a Leipzig elleni 4:0-s vereséggel mutatkozott be a bochumi kispadon. Hat mérkőzése alatt négyszer szenvedett vereséget, és két bravúros hazai győzelmet aratott (Frankfurt, Union). Közös a meccsekben, hogy minden alkalommal jött a 2,5 over, 22 találat esett, ami 3,5-es átlag mérkőzésenként. Tulajdonképp nem kell csodálkozni a kék-fehérek vesszőfutásán, hiszen a Bundesligában övék a legalacsonyabb értékre kalibrált keret. Látni kell azt is, hogy belső védőit veszítette el az együttes, Masovic és Heintz kiválása nagy érvágás az amúgy is labilis védekezésű csapatnak. Jellemző adat, hogy a Bochum a legtöbb gólt kapta a német élvonalban (35), s semmi sem mutatja, hogy ez néhány nap leforgása alatt hogyan tudna megváltozni.

Termeli a dugókat a Plea, Thuram Hoffmann trió, együtt már 14 találatnál tartanak. Jó hír az over szempontjából, hogy a Gladbachnál is fogyó eszköz a belső védő. Elvedi és Itakura elveszítése után a Stuttgart elleni 3:1-es diadal alkalmával megsérült Jantschke is. Így Friedrich mellett nagy valószínűséggel egy szélső védőre oszt majd középső védő szerepet Daniel Farke. Sommer is sérültlistán van, és a svájci válogatott 33 esztendős kapusa, nem csak pontokat képes bravúrjaival menteni, hanem rendszerint irányítja a teljes védekezést is - most nem fogja!

Tetszik, hogy mindkét félnél lyukas a védelem. Bizakodásra adhat okot a vendég támadó-alakzat formája is. Hazai környezetben előfordulhat, hogy minden ok nélkül kijön a lépés a Bochumnak és meglepi ellenfelét – volt már ilyenre példa. Azt látom, hogy bárhogyan alakul a forgatókönyv ebben a párosításban a keretek jelenlegi állapotában bőven benne van a sokgólos meccs, s nekünk fogadóknak tök mindegy, hogy leesik egy kiütéses 0:4, vagy kialakul, egy adok-kapok (2:2).

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach: Gólok száma - Felett/alatt tipp