Olaszországban leáll a foci. Nincs vb-részvétel így a mindennapokból kiszorul a labdarúgás. Kétségtelen, hogy a Napoli remekül zárja az őszi etapot: vezeti a tabellát, a legtöbb gólt ők jegyzik és a BL-ből is simán jutottak tovább. Azonban az udinei Zebrákat sem szabad leírni, megleptek ők már több nagy csapatot is idén. Parázs nyílt sisakos meccset várok, ahol a Maradona szurkolóit kiszolgálják majd a csapatok egy sokgólos meccsen.

Spalletti derülátó, és egyben tiszteletet mutat az Udinese együttesével szemben. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján felsorolta azokat az eredmények, amikkel meglepetést okozott az aktuális ellenfelük, majd megkérdezte: „Ezek után bárki második vonalas csapatnak tartja őket?” Az biztos, hogy Nápoly futballünnepre készül. Felpakolja a hazai csapat a 4-3-3-at, és csordultig megtelik majd a stadion. Abban bízhatunk, hogy az Udine nem fog akkora bunkert tolni, mint tette azt legutóbb az Empoli.

Mivel Itáliának tényleg nem számít a katari esemény, így valóban számíthatunk arra, hogy két motivált keretet kapunk a meccsre. A számok jók! A Napoli mérkőzésein simán hármas átlag felett esnek le a gólok. Az udineiek az elmúlt időszakban kisebb gödörben vannak, és érdekes, hogy a kis és középcsapatok ellen szenvednek inkább. Amikor a nagyokkal meccselt Andrea Sottil, rendre jött az over: Atalanta, Roma, Inter, Milan – mind nagyon jól sült el gólok tekintetében, kivétel egyedül a Lazio elleni 0:0. A másik négy élcsapattal megvívott találkozókon 22 találat született…ez így viszont ötös feletti átlag, ha belevesszük a római Sasok elleni összecsapást, akkor is 4,5!

Joggal várható el szerintem a csapatoktól a gálaelőadás. Az 50.000 nápolyi fanatikus nagyon megérdemli, hogy győzelemmel búcsúzzon a hazai csapat. Úgy gondolom, hogy Spalletti mindent meg is fog majd tenni a három pontért, és nem fogja egy-két gólos előny esetén sem takarékra állítani a csapatát, hiszen minek! Ha olyan tökös lesz a vendégcsapat, mint a „nagyok” ellen szokott, akkor beleáll az adok-kapokba, remélem, hogy hamar leesik majd itt a három találat.

Napoli - Udinese: Gólok száma - Felett/alatt tipp