Hogyha biztonságos overt akarunk fogni, akkor irány Hollandia. Kihagyhatatlan lehetőségnek látszik a pénzcsinálás szempontjából a PSV-AZ mérkőzés a 14. fordulóból. A jelenlegi listavezető az ötödiket fogadja, és a meccseiken születő gólmennyiség bizakodásra adhat okot!

Mivel is kezdhetném az érvek sorozatát, hát a szokásossal: jók a számok! Azonban a szombati játéknap holland csúcsmeccse kapcsán még az is elmondható, hogy két jó, szórakoztató focit játszó csapat csap össze Eindhovenben. De vissza a matekhoz. A PSV eddigi 13 mérkőzésén 61 találat született, s ez bőven négyes átlag felett van, de az alkmaariak is a kerek 40 góllal 3-as átlag felett vannak. A listavezetőt az a van Nistelrooy irányítja, aki maga is támadó volt játékospályafutása során és nem is akármilyen! Nemzetközi szinten is jó őszön van túl a hazai gárda. Ugyan a BL-selejtezőt a Rangers ellen elbukta, de az EL-csoportjában második lett az Arsenal mögött, nem mellesleg hármas feletti gólátlaggal. A PSV erősségét jellemzi, hogy ők el tudták kapni a csúcsra járatott Arsenalt, aki az angol bajnokságot vezeti idén. Tavasszal a legjobb 16-ba kerülésért a Sevilla lesz az ellenfél, most azonban jön az AZ elleni rangadó. A meccs díszvendége a csapat korábbi játékosa Romário lesz, aki bekerül lábnyomával a kezdés előtt a „Hírességek csarnokába”…-szóval lesz show, és körítés. A múlt héten az Ajax ellen idegenben diadalmaskodott a PSV és igazából nem is tudom, hogy a bőség zavarában kitől várhatjuk a gólokat: de Jong, Gutierez, Gakpo, El-Ghazi mind bevetésre vár és akkor a 8-nál járó Simons, vagy az öt találatot szerző Guus Til még szóba se került.

Ha AZ, akkor mindenkinek Kerkez Milos neve ugrik be. Azt gondolom, hogy Rossi igencsak hálás lehet Pascal Jansennek, aki folyamatosan lehetőséget és komoly meccsterhelést ad a fiatal magyar válogatott játékosnak. Természetes ez Hollandiában, hiszen a klubok érdekeltek a fiatalok képzésében és karrierjük felépítésében. Jó szezont futott ki az Alkmaar is, hiszen megnyerve EKL-csoportját már a legjobb 16 között várja az ellenfelét. Az Eredivisie topcsapatai közül az Ajax és a Feyenoord elleni is simán összejött a 2,5 over az együttesnek, amely elöl és hátul is gólképes.

A világbajnokság előtti utolsó meccs, a Romario nyújtotta gála, a jó számok, maga a párosítás, mind a sima over mellett szóló érvek. Látni kell azonban azt is, hogy a két csapat más filozófiával áll a focihoz. Míg a vendégek a 4-3-3-at, addig a hazaiak a 4-5-1-et tolják, és ez nekem tetszik, ugyanis nem oltják ki egymást az erők a pályán. Adott egy forgatókönyv: magas labdabirtoklási arány, és nyomás a PSV részéről, és szemtelen, gyors vendégkontrák. A fentiek miatt azt hiszem nyugodtan bízhatunk a sokgólos meccsben és abban, hogy a tipp könnyedén leesik majd.

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar: Gólok száma - Felett/alatt tipp