Egy zöld-fehér-lila rangadót játszanak a hétvégén, ami az Újpest mostani helyezését tekintve nem igazán komoly mérkőzés.

A Paks csapata számomra csalódás, mert eltűnt a játékukból az a kérlelhetetlen támadójáték, az a félelmetes presszing, és letámadás. Ehelyett Waltner visszább tolta a védekezésüket, és megpróbálja lassítani akcióikat, ezzel kevésbé kinyílni. A sportfogadók szerencséje, hogy a Paks védőjátékosai képtelenek eredményesen védekezni. Ez látszott a Ferencváros elleni legutóbbi mérkőzésen is, ahol bár megérdemelték volna az egy pontot, de azt nem a védekezésük miatt, hanem mert végre lehetett látni normális támadójátékot tőlük. A Fradinak két gólt lőni szép teljesítmény, és Hahn János lábában is maradt még muníció. Walter a meccs után nagyon ideges volt, és én erre alapozom a tippemet. Ez a mérgesség hozhat eredményt most is.

Mert a düh hibát szül, leginkább hátul. Az amúgy is gyengébb védekezésben tehát ott lesz a motiváció a sikerre, tehát ők is támadni és gólt szerezni akarnak majd. Ez szellősebb védekezést, és több hibát rejt magában. Szerintem ezért érdemes lehet a sárga lapokra menni a hazai csapatnál.

Ráadásul a lilákat nézve megint csak a gólok felé indulhatunk el. Nem azért, mert olyan kiváló csatárjátékuk lenne. Jót röhögök azon, hogy a csapat házi gólkirálya Diaby, aki a tavalyi szezonban még vicc tárgya volt mindenhol. Hanem a pozíciójuk miatt. Csak egy hajszál választja el őket a kiesőhelyektől, és ezen a MOL Fehérvár elleni győzelem sem sokat segített. Nekik menni kell előre, és gólokat szerezni a három pontért.

Ezért lehetséges verzió az, hogy már az első félidőben is látunk legalább két gólt. Egyrészt tehát ott a paksi düh, másrészt az újpesti kényszer a három pontokért.

Paksi SE - Újpest FC: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp