Jobbtól nem szégyen tanulni, és ha guru, akkor Szigo, mint numeró unó a követendő példa. Szokásommal ellentétben mielőtt írnék-e találkozóra, elolvastam, ő mit vár a meccstől,de eldöntöttem, bármit is olvasok ott, eredeti elképzelésem nem engedem el.

Szóval Schalke-Bayern, a Bundes omegája és alfája. A Bayern kiegyenesedett, egyre jobban játszik a bajor csapat. A BL-ben percig nem volt kérdés, hogy továbbjut, és a Bundesben is mászott felfelé, ahogy várható volt.

A gelsenkircheni klub a másodosztályban is megmártózott, de pl. nem a HSV példáját követte, jött is vissza, ahogy tudott. Sajnos vagy nem sajnos, de a Schalke mint rmek nevelő egyesület hirtelen kifogyott a tehetségekből, jött egy-két lyukas év, és mivel eladta minden drágább játékosát, így sajna kihullott. Elég csak említeni mondjuk Sanét vagy Neuert, ha már Bayern.

Lényeg a lényeg, a tippem legfőbb indoka, hogy jön a vb. Én is úgy néztem, Nagelsman nem butítja le a bakor együttest, és erős kezdőt prognosztizál minden oldal. Igen ám, de azért a világbajnokság előtt egy héttel megsérülni, az tragédia. Senki sem akar úgy járni, mint Mané, és azért sok meccsen látni, hogy egy-egy játékosazért nem úgy megy bele kétes szitukba, ahogy egy átlag bajnokin.

A Schalke kezdőből azért olyan sokan a vb-re nem mennek, szóval ők beleadhatnak mindent, ami a csapatban van. Kirakatmeccs, a liga, sőt a világ egyik legjobb csapata ellen. Meg lehet mutatni, hogy ki mit tud, és talán a teher sem nyomja agyon a csapatot, mert a realitás egy 3-4 gólos pofon.

Nem vagyok abban biztos, hogy egy Gnabry vagy Sané labdavesztés után úgy támad majd le, ahogy illene, vagy hogy Goretzka és Kimmich kicsit puhább lesz, mint alapesetben. De tényleg elég csak ide annyi, hogy nem feltétlenül ez a meccs a prioritás már, a fejekben már a vb jár. A Werder is talált gólt legutóbb a félidőig, előtte a Hertha kettőt is. Tény, hogy a Schalke nem a legerősebb csapata a ligának, de azért egy játékos sem véletlenül játszik a Bundesligában.

FC Schalke 04 - Bayern München: FC Schalke 04 gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp