Hollandia-Szenegál..hm az első komoly mérkőzés a tornán. Csak végig kell olvasni a csapatok kereteit és megállapíthatjuk, hogy a minőség garantált mindkét oldalon. Ugyan mostanság egyik válogatottnak sem erőssége a gólszerzés (és talán ezért kapjuk meg 1,40 felett a 1,5 overt), mert a támadóik adósok a jó játékkal. Meglepő módon viszont vannak olyan játékosok a középpályán, illetve a védelemben, akik a pontrúgások alkalmával potenciális veszélyt jelentenek ellenfeleik kapujára.

Aliou Cissé mást sem hallhatott az elmúlt hetekben, mint hogy lesz-e vagy sem Mané! Őszintén megvalva, úgy érzem, hogy túl van tolva ez a kérdés. Mané valóban nagyot ment anno Liverpoolban, de aztán valamiért beszürkült a játéka, s a Bayernben vannak jelei annak, hogy ismét visszanyeri további formáját. Egy személyben leuralni egy komplett nemzeti csapatot, mint Messi, vagy akár Lewa…, nem biztos, hogy jót tesz ez az egyébként minőségi a keretnek. Most azt gondolom, hogy a szenegáliak csapatként sokkal jobban működnek majd ezen a tornán, mint egy félig jó/félig rossz passzban lévő Manéval. Van elég minőség a keretben ahhoz, hogy Ecuadoron túlverekedve továbbjusson a legjobb 16 közé. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a támadóktól kell várnunk a gólokat, nem Bamba Dieng, vagy Isnaila Sarr képességeiben kételkedem. Elsülhet Diarra lába, illetve egy pontrúgásnál Touré vagy Koulibaly rutinja is sokat érhet. Fontos lenne az afrikai válogatottnak a jó rajt, de az ellenfél a rágós Hollandia, viszont nem hiszem, hogy olcsón adná a bőrét Szenegál.

Sokan a végjáték (elődöntő, döntő) elérésére is képesnek tartják van Gaal együttesét. Friss, hír, hogy újonc kapussal kezdené a tornát holland válogatott – újabb ok a minimum két gólra. Andreas Noppert a herenveeni csapatból kerülhet be a kezdőbe. Elöl viszont meglehetősen agilis támadókkal bírnak a narancsmezesek, a tipp szempontjából szerintem mindegy, hogy Gakpo, Depay, Berwwijn vagy de Jong – nagyon meglepő lenne, ha ez a keret nem szerezne gólt, gólokat a nyitómeccsen.

Általában a tornák első fordulóiban könnyű jó szorzón 1,5 overt fogni, mert a bukmékerek sem tudják reálisan belőni azt, hogy milyen formában, milyen habitusban játszanak a csapatok. A csoport másik meccsén (Katar-Ecuador), jött a szokásos pocsék első találkozó, most a továbbjutás szempontjából a két favorit méri magát össze. Kötve hiszem, hogy van Gaal óvatosságra, kivárásra intené övéét, míg Szenegál hagyományához hűen nem fog taktikusan és fegyelmezetten védekezni. Úgy érzem, hogy egy jó színvonalú mérkőzést kapunk majd végre, sok góllal, s majd jól elmondhatjuk a kilencven perc után, hogy megérkezett a foci Katarba!

Szenegál - Hollandia: Gólok száma - Felett/alatt tipp