Továbbra is él az elmélet: érdemes a világbajnokság első csoportmeccsein rámenni a 1,5 over biztonsági tippre. Eddig 4/4-et hozott az „ötlet”, s nem látom indokát annak, hogy miért a mexikói-lengyel mérkőzésen szakadna meg a sorozat. Világos most már az is, hogy az új VAR reálisabban méri a hosszabbításra szánt perceket, gyakorlatilag 8-10 perces ráadások vannak. Egyszerű a matek: 10%-al nő a játékidő meccsenként minimum, s ezt még nem reagálták le a bukmékerek!

Úgy tapasztalom, hogy megszűnt a „kivárásos” taktika a válogatottak nyitó meccsein. Belátták a szövetségi kapitányok, hogy érdemes, sőt kell kockáztatni azért, hogy a második és a harmadik körre jó pozícióba kerüljenek. Ráérnek akkor betolni a buszt, ha páholyban lesznek. Mexikó csapata nagyon jó földrajzi helyzetben van, hiszen Közép-Amerika legnagyobb országaként, és a futballhagyományok okán szinte állandó vb-résztvevő a CONCACAF zónából. Hasonló privilégiuma szerintem senkinek sincs a világon, még a braziloknak is meg kell kínlódniuk a kijutásért. Tény, hogy az argentin csoportban kulcsmeccs a továbbjutás szempontjából a mexikói-lengyel. Talán kevesebb az Európában magának nevet szerző játékosa most Gerardo Martinónak, de ők viszont potenciális gólveszélyt jelentenek: Lozano (Napoli), Gutierrez (PSV), és a csapatkapitány Guardado (Betis).

Pazar a lengyel keret, amelyben főként a támadók adják a minőséget. Nehéz elképzelni, hogy olyan kvalitásokkal, mint Lewandowski, Milik, Piatek vagy Zielinski védekezésre koncentrálna Michniewicz. Miközben a Chile elleni felkészülési meccsen (1:0-s lengyel siker), felrakták a manapság oly divatos 3-5-2-őt, addig például Wales ellen a Nemzetek Ligájában 3-4-3-al kezdtek örök barátaink. Számomra egyértelmű, hogy egy előre védekező, letámadó csapat lesz a tornán Lengyelország, és ez a tény a stabil 4-3-3-at játszó sombrerósok ellen minimum két gólos meccset ígér.

Benne van Michniewicz keretében a minőség, és hatékony helyzetkihasználással, szemtelen hozzáállással akár egy bravúros tornát is tolhat ez az együttes! Velük szemben az a Mexikó, aki mindig elég jó egy világbajnoki mezőnyhöz. Most a nyitókörben, vélhetően a csoportgyőztes argentin válogatott mögötti második helyről dönthet direktben ez a csörte. Véleményem szerint lesz duma, lap dömping, időhúzás és vagy 100 percnyi játékidő, amibe bele fog férni az a két gól, ami szállítja a tippet.

Mexikó - Lengyelország: Gólok száma - Felett/alatt tipp