Jelen állás szerint úgy tűnik hogy szombaton és vasárnap is minden meccsen a jóval esélyesebb csapat került a negyeddöntőbe így egészen parádés meccsek következhetnek majd a következő fordulóban. Ez lehet az első nyolcaddöntő ami közel sem biztos hogy a papíron esélyesebb csapat sikerével érhet véget.

Horvátország messze alul teljesít ezen a világbajnokságon. A keret tele van remek játékosokkal, ennek ellenére szenvednek Modricék. Mindez úgy is igaz, hogy veretlenül tudták le a csoportkört. Marokkó ellen egy végtelenül unalmas 0-0val kezdtek, nagyon hiányzott a csapatból egy vérbeli 9es. Ezt követően az első fordulóban remekül játszó Kanadával találkoztak és ez volt Horvátország egyetlen jó meccse. A korai hátrány ellenére fordítottak és 4-1-re alázták meg Herdman csapatát, amiben az is közrejátszott hogy Alphonso Daviesék mindent kiadtak magukból az első meccsükön. Jöhetett a mindent eldöntő meccs Belgium ellen, ahol a teljesen szétesett, egymással konfrontálódó belga játékosok könnyen kiüthették volna a horvátokat ha Lukaku mondjuk a 3-4 zicceréből csak egyet is gólra vált a hajrában.. Óriási mázlija volt szomszédainknak, ráadásul a másik csoport végeredménye is kedvezett nekik hiszen elkerülték a spanyolokat, Japán lesz az ellenfél.

Az Ázsiai csapatról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Két korábbi világbajnokot fektettek két vállra, ráadásul mindkét alkalommal hátrányból felállva. Ugyan nincsenek tele világsztárokkal, de ez a csapat elképesztően jól van összerakva a képességeikhez képest, nagyon lelkesek és ne feledjük Moriyasu szerepét sem aki valami varázslatos érzékkel nyúl a cserékhez, ugyanis mind a két gigász ellen a frissen beállók hozták meg a sikert és így a továbbjutást. Bármilyen meglepő is, de Japán ma már elérheti a torna előtt kitűzött célját azaz a negyeddöntős szereplést. Ezt Itakura Ko nélkül kell megtennie aki a spanyolok ellen ismét besárgult így kénytelen egy meccset kihagyni, illetve Kubo Takefusa játéka kérdéses még, a többiek készen állnak a feladatra.

Mindkét csapat úgy érezheti hogy óriási lehetőség előtt áll. Japán már túlteljesítette a sokak által várt célt a továbbjutással is, de a gyengécske horvátok ellen lehet keresnivalójuk. Horvátország hasonlóképp érezhet, gyenge játék ide vagy oda a csoportkör sikerült és Japán bár óriásölő szerepét tölti be, nem legyőzhetetlen ellenfél. Így óvatos kezdést várok a meccstől, szerintem helyzetekből és főleg gólokból erősen hiány lesz és jöhet a világbajnokság első hosszabbításos meccse.

Tipp: 0-0

Japán - Horvátország: Félidő - Mérkőzés tipp