Folytatódik a foci-vb, hétfőn is jön két mérkőzés, méghozzá két olyan mérkőzés, ahol az egyik fél ázsiai együttes. Először is Horvátországgal mérkőzik meg Japán, és azt hiszem, hogy a széria szakad, ami az overes nyolcaddöntőket illeti. Eddig bármilyen meglepő, de mind a négy egyenes kieséses szakaszban lejátszott találkozó átcsapott overbe. Ezt most nm hiszem.

Japán megverte a két európai gigászt a csoportban, Németország és Spanyolország is kikapott, ez pedig jelent ezt-azt. Én a spanylok elleni találkozót nem láttam, a németek ellenit igen, ahol ordas nagy mákjuk volt Kubóéknak, mert a németek rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de semmi sem lőttek be. Japán meg kis csapatként talált két gólt, és lám, megnyerte a meccset, amivel ki is takarította a németeket. Ugyanakkor Costa Rica ellen a gépezet berozsdásodott, és könnyen lehet, hogy be fog ma is.

A horvát csapat elég rutinos, Modric-ék nem nagyon fognak abból problémát csinálni, ha unalmas meccsen harcolják ki a továbbjutást. A 2018-as vb-én, ahol elmentek a döntőig, ott is 1-1-es remikkel araszoltak. Szerintem a horvát csapat tiszteletét Japán azzal kivívta, amit a csoportkörben összehozott, egy gólnál többet egyik meccsen sem kapott.

Már az sem igaz, hogy a japánok picik. Régebben ez hátrány volt, de manapság már nem. Van két 190 centi közeli belső védőjük, Tomiyasu 183, meg igazából látjuk, hogy a unitedben focizó Martinez bőven 180 centi alatt elég elfogadható szinten játszik belső védőt abban a ligában, ahol aztán tényleg ott kell lenni a légi párharcoknál. A két szűrőjük is 180 centi körül, szóval azt mondom, ez a csapat a levegőben sem lesz hátrányban.

A horvát együttes nem is fiatal már, igazi rutinrókák, akik viszont elég fáradtak lehetnek. Itt a vb azért mentálisan más, mint a bajnokságok, a kupák, ez mentálisan többet vesz ki. Meg itt a hibák számát minimalizálni kell, azt pedig többek közt lehet úgy is, hogy egy csapat kevés kockázatot vállal fel.

A csoportban a horvátok is egy gólt kaptak, két meccset viszont 0-0-ra hoztak le. Szerintem sanszos, hogy jön az első ráadás a vb-n, de aligha mondjuk 2-2 vagy 3-3 után.

Ami pedig talán buta indok, de mégis tény, azért e két együttes a szerencsével jó barátságot ápol. Az, hogy a németek 25 lövésből csak egyet lőttek, vagy az, ahogy Lukaku a belgáknál milyen helyzeteket hagyott ki, az valamit jelent. Mintha ezeknek a csapatoknak a kapuját a védőkön és a kapuson kívül valami felsőbb erő is védené. Nem tudom, hogy így lesz ez ma is, de én inkább mezőnyjátékra számítok, stabil állásokra, és kevésbé a színes, lüktető játékra. Első blikkre a 1.5 undert akartam húzni, de a 2.0 alatt AH is szépen fizet, így kisebb a rizikó, mégis egy pofás odds.

Japán - Horvátország: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp