A szerdai második elődöntőben már úgy indulhat útjára a bogyó hogy ismert a döntő egyik résztvevője. E két csapatnak viszont még van bőven feladata, hiszen bármennyire is egyértelműnek tűnik a meccs kimenetele, Marokkó többször megmutatta nem lehet leírni őket.

Didier Deschamps csapata az egyik legjobb és legstabilabb teljesítményt nyújtja a világbajnokságon, amit címvédőként el is vártak tőlük. Előzetesen volt félnivaló a szurkolók körében miután Benzema is kidőlt Pogba és Kante mellett, de a csapat erősen rácáfolt erre. Végleneül magabiztosan nyerték az Ausztrálok elleni nyitó meccset (4-1), majd Dániát is legyűrték (2-1), a Tunézia elleni vereségről pedig nem lehet negatív hangnemben beszélni hiszen nem volt szükségük már pontra. Az utolsó meccsen így a teljes kezdő pihenhetett ami ebben a feszített tempóban rengeteget számít a végjátékban. Ez után a nyolcaddöntőben szintén gyerekjáték volt a lengyelek elleni meccsük, majd Anglia ellen egy igazi erőfelmérő következett amit egy jól játszó, veszélyes angol csapat ellen sikerült megnyerni Giroud fejesével. Benne volt a pakliban hogy hosszabbítás következhet, netalán tán ki is eshetnek a gallok, de "túlélték" Kane elhibázott büntetőjének is köszönhetően. Ezek után az elődöntőben egy Marokkó előzetesen az álom sorsolás kategória lett volna és talán lesz is.

Marokkóról tényleg csak szuperlatinuszokban lehet beszélni, ám szerintem azért kezdenek erősen fáradni. Számukra könnyű, lazulós meccs nem éppen volt. A csoportban még az utolsó körben is harcolniuk kellett a továbbjutásért, így három komoly meccset toltak végig a kulcsembereik, majd a spanyolok azt követően pedig a portugálok ellen is vért izzadva tudtak győzni. Nehéz vitatni hogy a védelmük nagyon jól működik (tegyük hozzá sokszor mázlijuk is volt), az viszont gázos lehet hogy Hakimit leszámítva szinte minden kezdő védőjének valami kisebb-nagyobb sérülése van. Így az afrikai csapat védelme nem kizárt hogy a tornán nem látott összeállításban kényszerül majd pályára lépni.A torna legjobbam támadó csapatának ez pedig ziccer lehet amit szerintem ki is fognak használni.

Múltkor Marokkó ellen mentem és most is ezt teszem. Nem éppen szerethető (már akinek) de eredményes focit játszanak. Ellenben fontos játékosaik dőltek ki és szerintem az erő is fogytán náluk.

Tipp: 2-0

Franciaország - Marokkó: Franciaország szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp