Újabb hölgy lép színpadra az Ally Pallyben szombat este és Greaveshez hasonlóan neki sem jósolok sokkal szebb befejezést.

Lisa Ashtonról van szó ugyan, aki egy fogalom a női darts világában és mutatott már remek teljesítményt világbajnokságon 1 szett erejéig (100+os átlag), de mai ellenfele túl kemény dió lesz azért ahhoz, hogy Lisának bármilyen esélye legyen a meccsen. Az online bohóckodós ligában tartott fent a flowt Ashton, de meg kell hagyni, a gyengébb ellenfelek ellenére ott sem nyújtott semmi említésre méltót. Egy hónapja a Grand Slamen is megmérettetett ugyan, nem maradt ott sem szégyenben, de pontot azért nem sikerült szereznie. Néhány leg erejéig bárki ellen esélyes lehet, de stabilan nem tudja hozni azt a játékot ami a férfi mezőnyben elég lehet akár csak a szoros meccshez is.

Az ellenfél az a Ryan Meikle, aki azért végignyomta a Pro Tour szezont, volt elődöntője is Players Championship fordulón. Elég stabil játékosnak mondanám, akinél hiányzik a nagy átütőerő, de a 90-95 közötti játékot gond nélkül hozza a legtöbb meccsén, csak a mai mezőnyben ez kevés ahhoz, hogy bármi komolyabbat elérjen. Ezen a meccsen viszont úgy gondolom, hogy ez a játék pont elég ahhoz, hogy különösebb gond nélkül juthasson tovább a világbajnokság második fordulójába.

Tavaly összefutottak egy Players Championship fordulóban, ott 6:4 arányban nyert Meikle. Egyértelműen ő a jobb játékos, ami ha nem kerül valami porszem a gépezetbe ki is fog jönni a mai meccsen és viszonylag simán veri majd Ashtont. Vaciláltam a 3:0 és a jelenlegi hendi között, de egy szett erejéig azért bárki tud ebben a mezőnyben hozni pár 110-es leget, így a talán biztosabb megoldás felé fordultam.

Meikle, Ryan - Ashton, Lisa: Szett hendikeppel - Hendikep tipp