Ranglista 10. helyezettje játszik a 47. helyen kiemelttel és mégis a sokkal hátrébb rangsorolt az esélyes? Érdekes meccs lehet ez a harmadik körös összecsapás, ahol a nekem továbbra is kissé túlértékelt Josh Rock találkozik a major tornagyőztes Aspinallal. Az oddsok is mutatják azért, hogy szoros összecsapás lehet ebből és én is úgy gondolom, hogy 4:2-nél simább meccs egyik oldalra sem jön össze.

Krcmar legyőzésével jutott a harmadik fordulóban Asp, 98-as átlaggal, elég meggyőző játékkal jutott túl horvát ellenfelén az angol. Nem volt túlzottan kiemelkedő szezonja, nagy tornát nem sikerült nyernie, két döntőben azért járt viszont, igaz ott nem sok babér termett neki. A bő egy hónappal ezelőtti Grand Slamen is döntős volt, ahol segített Smithnek áttörni a gátjait, elég fáradt játékkal, gyakorlatilag esélytelenül dobálta végig a 21 leget. Ez a 2 döntő mutatja viszont, hogy milyen jó játékos Aspinall, nem véletlen nyert ő UK Opent vagy játszott Premier Liga döntőben.

Az ellenfél az ifjúsági világbajnok észak-ír, aki szét van hypeolva mindenki által, nálam azért még bizonyítania kell, hogy tényleg az igazán jó játékosok között említsem. Első profi szezonjában tény és való, hogy remek teljesítményt nyújtott, nyert Players Championship fordulót, dobott 9 nyilast MvG ellen nagy tornán, de azért Rydz ellen is láthattuk, hogy ő is ugyanúgy tud nagy homályokat dobni, mint bárki más a középmezőnyből. Nem igazán volt komoly ellenfele eddig, Aspinall személyében elég minőségi ugrás lesz neki az első két körös ellenfeléhez képest.

Szoros meccset várok, ahol a duplákon fog múlni minden és egy ilyen hosszú meccsen nem gondolom, hogy bármelyikőjük is végig fent tudna tartani egy olyan szintet, amihez a másik nem tudna hozzászagolni. Sokat fog számítani, ki milyen állapotban lesz fejben és nem igazán szeretem a 4 nyertig menő meccseken ezt az overt (egy jó időben elvett kezdéssel elméletben simán lehet 4:1 is bárhova), de látva a két játékost azért a döntő szett is simán benne van egy ilyen meccsben, így vétek lenne otthagyni az overt.

Aspinall, Nathan - Rock, Josh: Szettek száma - Felett/alatt tipp