A 2023-mas PDC Darts világbajnokság 27-én folytatódik, hát ideje volt már! A mai napon két etap, 3-3 meccs vár ránk, ahol mindkét session 2. meccse a csúcsmeccs, Asp és Rock csatája délután, este pedig Price és Barney csap össze. Ez utóbbi találkozóra én még nem nagyon olvastam olyan előzetest, amely akár ide, akár oda sima meccset vár.

Price világelső, egy agresszor, nagy küzdő, nehéz ellene játszani, mert a stílusa elég pokróc, mellette elég stabil, szóval ő nem véletlenül jutott oda, ahova.

Barney sokat tapasztalt játékos, ismerjük, ismerjük mint ember, a stílusát, a játékát. Ugye ő az, aki visszavonult egy kis időre, besokallt, aztán elkezdett neki hiányozni a darts, és mivel a tudása megvolt, ami aztán megint játékkedvvel is párosult, most megint a világ legjobbjai között van. Folyamatosan jön felfelé a világranglistán, és ha Barney kiegyensúlyozott, akkor ő mindenkire veszélyes.

Érdekesség, hogy a Grand Slam-en kétszer összecsaptak, a csoportban egy rövidebb meccsen 'űrdarts-szal' nyert Barney. Ott még Price is mosolygós kedvében volt, de a 16-13-mas Barney győzelem már neki sem ízlett annyira. Ahogy szokás mondani, ott már Price mosolya sem volt őszinte... Annak a találkozónak az érdekessége, hogy a walesi világelső 8-3-ra elhúzott, aztán Barney a semmiből előrántott 7 nyertes leget zsinórban. Történelmi meccs volt, szó se róla. Egészen a fináléig ment, ahol MS állította meg. tipikusan az a finálé volt, ahol bárki nyert volna, örülünk neki, és egyben sajnáljuk a vesztest.

Szóval kétszer találkoztak ősszel, Barney kétszer csapott oda, és ki tudja, lehet a holland igazság is három. Ha így van, Price csomagolhat, de nem olyan fajta, aki ingyen adja a bőrét. Én is beállok a sorba, én sem várok rövidke meccset. Barney Meikle ellen nagyon komolyat játszott, stabil tömeg, 50% duplákon, szóval ez csemegének ígérkezik, mert azt is nehéz elképzelni, hogy Price ha kikap, akkor simán kap ki.

Price, Gerwyn - van Barneveld, Raymond: Szettek száma - Felett/alatt tipp