Őszintén szólva az előző előzetesem (Smith-Bunting) átmásolhatnám, csak a neveket kellene kicserélni. A helyzet az esti első meccsen is hasonló: Adott egy top játékos, Price, aki világelső, és adott a challenger, jelen esetben Gabriel Clemens, akit azért a bukik nem igazán tartanak esélyesnek.

A helyzet hasonló, elnézve Price játékát, nehéz elképzelni nála olyan leolvadást, hogy nem nyer minimum két szettet. Itt ebben a körben már 5 nyert szettig játszanak, szóval maratoni találkozók is összejöhetnek.

Itt a kérdés talán az, hogy Clemens milyen ellenállást tanúsít. A German Giant eddig O'Connort, Jim Williams-t és Soutart verte, és mindhárom találkozójában közös a közel 40%-os kiszállózás. Mindhárom meccsén ezt a stabil 40% körüli értéket tartotta, ami megint csak azt jelzi, ezt álmából felkeltve tudja. Minimum ezt, és ez a fontos.

Price ordításban erősebb, biztos szkanderben is, de duplákon a német muzsikál jobban, hisz Price 31, 37 és 34 %-ot hozott eddigi három találkozóján, amikor a duplára célzott. Eddig elég volt. Clemens játéka stabil, triplamentes körökben stabil. Írtam Clemensről, hogy a prime Durrantre hasonlít, neki volt olyan időszaka, amikor annyira stabilan játszott, hogy 4 kör alatt rendre 170-en vagy alatta volt. Párszor ők már találkoztak, hosszú meccset a 2020-as UK Openen játszottak, ott Price 10-9-re nyert, de 103-mas átlagot dobott 50%-os duplázással, ettől az 50%-tól most távol van. Én nem tartom Clemens esélytelennek, igazából Price egy esetleges végjátékban mutathatja meg, mitől bajnok a bajnok. De akkora ez a tipp már régen 'zöld'.

Price, Gerwyn - Clemens, Gabriel: Szettek száma - Felett/alatt tipp