A napi topligás fociprogram fogadási kínálatát böngészve meglepve tapasztaltam, hogy az irodák milyen komoly underdogként tüntetik fel a Brentfordot a Liverpool ellen. A mérkőzés kapcsán naná, hogy nem tudtam továbbmenni úgy, hogy ne helyezzek el tétet a Darazsak oldalán.

Még a VB előtt láttam utoljára játszani Brentfordot, amikor az utolsó fordulóban óriási meglepetésre hazai pályán megverték a Manchester Cityt 1:2-re. A piros-fehér középcsapat semmi mást nem csinált, mint vezetése tudatában, sőt még ikszes állásnál is ölte a játékot. Megtanulhattuk már, hogy a kiscsapatok rendre ezt a taktikát választják, amíg nem állnak vesztésre a sztárklubok ellen. Be is jött a taktika, sőt Toney duplája révén nyerni is tudtak!

A visszatérést követően sem muzsikál rosszul az együttes, hiszen a Boxing Dayen 2:2-es döntetlent értek el hazai pályán a Tottenham ellen, majd magabiztosan verték idegenben a West Hamet (0:2).

Felkötheti tehát a nadrágszíjat Jürgen Klopp legénysége, még annak ellenére is, hogy az utóbbi fordulók alapján beindulni látszik a Liverpool idén főleg idegenben akadozó gépezete. A VB-t követően ott fejezték be, ahol november közepén abbahagyták a szezont. Bekaszíroztak két sikert: előbb Birminghamben verték az Aston Villát (1:3), majd az Anfield Roadon a leicesteri védő, Faes hathatós segítségével 2:1-re verték a Rókákat.

Amondó vagyok, hogy bár benne van a pakliban a favorit 'Pool sikere, mindazonáltal a formák, és előjelek alapján a bukik által kiadott szorzók nem tükrözik a valóságot. A Vörösöket túlfavorizálják, míg a hazai kiscsapatot nagyon alábecsülik. S mondom ezt úgy, hogy Ivan Toney hadrafoghatósága kérdéses, mivel a West Ham ellen összeszedett egy kisebb izomsérülést, ám egyes sajtóinfók szerint, ha nem is kezdőként, de csereként Thomas Frank rendelkezésére állhat. Viszont az Ajer-Baptiste-Hickey trió biztosan nem.

Mindazonáltal Klopp kerete sem a legfittebb, úgy fest a vendégeknél jópár játékos szereplése kérdéses lehet, kezdve Robertsonnal, Firminoval vagy a veterán James Milnerrel.

Összességében adott tehát egy rendkívül masszív, jó periódusban lévő, küzdeni tudó kiscsapat a Brentford személyében, akik a közelmúltban több topcsapattól - City, Tottenham - loptak értékes pontokat, míg a Liverpool idegenben sűrűn botladozik idén. Ugyan Kloppék mintha kezdenének belerázódni a szezonba, a Darazsak szerintem partiban lesznek velük. Meglepne, ha vereségük esetén nagyobb lenne a gólkülönbség két találatnál.

Tippem: 1:2-re nyer a Liverpool.

Brentford - Liverpool: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp