Végre kezdetét veszi a német Bundesliga, méghozzá egy igazi rangadóval: Lipcsébe látogat a bajor sztárcsapat.

Mi történt a két csapat háza táján a szünetben? Nem sok mozgás volt, az bizonyos. A Bayern München első számú feladata egy kapus megszerzése volt. Ezt a feladatot nagy nehézségek árán abszolválták, hiszen az utolsó pillanatban leigazolták a Mönchengladbachtól Yann Sommert. Ezzel viszont vélhetően Ulreich kikerül a kezdőből. Kérdés az, hogy mivel szerdán igazolták le a svájcit, a pénteki nyitányon már ő áll-e a kapuba? Szerintem nem kockáztatja ezt Nagelsmann, így továbbra is az önbizalomhiányos Ulreich „parádézhat” a gólvonalon. Emellett továbbra is sérült Lucas Hernandez, ami azért elég érzékeny veszteség. De Ligt és Upamecano sztenderd centervédő, de Davies és Pavard inkább támadójátékos, mint hátvéd, szóval a két szép tökre sebezhető lesz.

A másik oldalon Gulácsi Peti továbbra is sérült, és ez így lesz még jó ideig, a helyén lévő Janis Blaswich védési hatékonysága pedig 67,9%, ami bűn gyenge statisztikai adat. Gvardiolnak pillanatai vannak vissza Lipcsében, mivel a fél világ őt hajkurássza, szóval kicsit kuszának tűnik nekem a lipcsei védelem is. Marco Rose visszaállt a szokásos Red Bull-taktikára, szóval a védekezés is lyukasabb lesz.

Tehát most mindkét csapat gyenge pontja a védelem! Például a Bayern az egyetlen felkészülési mérkőzésén 4 gólt kapott a Leipzighez hasonló játékstílust képviselő Salzburgtól, míg a Leipzig szintén négy gólt kapott a Frankfurttól. Ilyen védelmek mellett egyetlen megoldás marad: több gólt rúgni, mint az ellenfél.

Mindkét csapatnál adott a kiváló támadó részleg: Musiala és Sané, illetve Nkunku és Szoboszlai. Ezért nálam csak az a kérdés, kiszakad-e a gólzsák már az első félidőben? Kockázatosabb a tipp, mert néha beragad a Leipzig, de most annyira fel van tüzelve mindenki, hogy én biztosra veszem a két találatot már ebben a játékrészben.

RB Leipzig - Bayern München: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp