Benne vagyunk nyakig az Euro Liga alapszakaszának a közepében. Aki szereti a látványos és izgalmas meccseket, menjen rá a tippmixpro oldalán a streamekre és szórakozzon kedvére. Megint két rájátszásra hajtó csapat meccsét választottam egy könnyű overre, s remélem, hogy ahogy az eddigi tőlem származó adatalapú kosár guru tippek mindig, ez is jönni fog!

Szóval itt van a Maccabi a tabella nyolcadik helyén a játéknap előtt, nyakában olyan csapatokkal, mint a címvédő Efes, vagy a tegnap győzni tudó Valencia. Most az izraeliek Görögországba mennek, ahol a második helyen virító Olympiakos vár rájuk. Magam az összesített pontátlagok alapján 161,5-re tenném a fordulót (amikor 1,91 az over és az under is), míg a bukmékerek 163,5-el számolnak. Kezdésnek van tehát két pont fórom, ha hozzájuk viszonyulnék. Azonban nem gondolok velük, csak a saját adataimra koncentrálok. Rendszerint ponterős negyedekkel kezd a Maccabi, 55%-ban 40 pont feletti az első, míg a második negyed 60%-ban megy ugyancsak negyven fölé! A végjátékban ez valamivel 50% alatt van, de például a negyedik negyedben 40,2 az átlag meccsein. Nyomás van most a vendégcsapaton, mert egy vereséggel (főként, ha az Efes behúzza a hullámvölgyben levő Baskonia elleni találkozóját) kicsúszhat a legjobb nyolcból. Azt gondolom ezért, hogy bele fog állni egy dobócsatába ma Pireuszban az együttes. Remélem, hogy az utolsó negyedben 3-5 egységgel vezetnek is majd a vendégek és akkor jöhet a szokásos hellén henger.

Nézzük a görög számokat! Roppant kiegyensúlyozott az Olympiakosz a mérkőzések első három negyedében. Csak a mutatók kedvéért a játékrészek átlagai meccseiken: 39,9; 39,2; 39,0. Ráadásul a pofonfa a végére marad 42,45-ös pontátlaggal. Gyakorlatilag minden játékrészben overes az együttes, ami a rájuk szabott határaim esetében azt jelenti, hogy minimum 50%-ban negyven, vagy annál több esik minden negyedben. Ez alól kivétel a második (40%), de ellensúlyozza az utolsó: 70%!. Azt gondolom, hogy a pireusziak számára minden esély adott ahhoz, hogy megtartsák akár a top4-et is a rájátszásra. Ehhez viszont a szokásos ponterős játék kell majd a Maccabi ellen.

Legutóbbi egymás elleni meccsüket is érdemes beletenni a serpenyőbe. Izraelben, novemberben (két hónapja) egy igazi dobópárbajban 174 pontos meccsen tudott győzni a Maccabi. Említettem a görögök kapcsán a kiegyensúlyozottságot. Nos, hát akkor szépen, minden negyedet 40 pontot érő kosárral zártak a felek. Azt gondolom, hogy a 158,5-es határ bevállalása nem rejt túl nagy kockázatot, s jó esélye van annak, hogy nem az utolsó 3 percben kell remegnünk majd az overért, hanem már előbb kitermelik azt már nekünk a felek!

Olympiacos Piraeus - Maccabi Tel Aviv: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp