A nap száma: 8

Ha feltenném a kérdést, hogy a LaLigában hány mérkőzés végződött zsinórban 0-0-ás félidővel, biztos rávágnánk, hogy 3 vagy 4. De nem lenne helyes a tipp, mert zsinórban 8 olyan találkozót toltak le a csapatok a LaLigában, ahol nem esett gól a félidőben. zsinórban 8-at! Felfoghatatlan.

Sajnos tendencia, hogy a futball egyre nézhetetlenebb. Akár legyen szó vb-ről, akár bajnokikról. Tényleg itt a kedvencem, a LaLiga, zsinórban 0-0-ás félidők, kevés helyzet, kevés esemény. Nem mondom, volt ezek között is egy-két jobb meccs, de mégis a sava-borsa a focinak a gól.

Ha erre a párosításra nézek, sima 0-0. A Bilbao vergődik, erőlködik, mint szorulásos a budin. Inaki szerintem e meccset még kihagyja, legutóbb hat és fél szezon után hagyott ki meccset. Nico sebessége nem kamatozik behúzódó, sündisznó állásban védekező csapatok ellen. Munian formán kívül és nincs gólerős kilences, a Bilbao játéka ezért gyakran meddő. Még I. Martinez sincs, akinek a fejjátéka elöl is kamatozik.

A Cádíz vélhetően egy pontért utazik, de lehet, hogy megint három lesz belőle, mint a legutóbbi két alkalommal. Egyértelmű a vendég csapat taktikája, stabil bekkelésből indul ki, és az adódó lehetőségekből gazdálkodik, ami lehet pontrúgás, vagy kontra. A kontrák akár működhetnek is, Ocampo és Bongonda gyors szélső.

De amiben bízom, azért elsőre fura. Azért a számok tényleg nem azt jelzik, hogy itt góleső lesz. De pont ezek a trükkös meccsek, amikor mindenki undert vár, aztán a 10. percben a 3. középkezdés jön. Számok alapján ez brutál nagy 0-0 vagy 1-0. Aláírom.

De ott a nagy számok törvénye, zsinórban a 9. 0-0 lenne LaLiga bajnoki félidőket tekintve. Nincs ilyen, nonszensz.

A második indokom pedig VPG, azaz a spori személye, aki nagy büntetőmágus, és már zsinórban négy meccset hozott le piros és büntető nélkül, ami azért nem semmi. Egész karrierje alatt a Cádíz és a Bilbao is olyan csapat, amelyek ellen 0.40 meccs/büntető-aránnyal bír, azaz ki túlzással ezen csapatok ellen minden 2. meccsen ítél büntetőt.

Persze egy góllal ez a tipp még csak push, de ha a félidei gólt húznám, az csak 1.45-tel fizet, kétszer ennyi tétet kellene feltenni, hogy ugyanennyi profithoz jussak. Inkább gondolkodom úgy, hogy a meccs majd totál mást hoz, mint egyébként elképzeljük.

Tény, ez tényleg tipikus péntek esti vergődésnek, 0 vagy egy gólos meccsnek tűnik. Ja és a 3. indok, amit majdnem kihagytam, pedig talán a legfontosabb. A Bilbao számára az idényben a legfontosabb az Osasuna elleni CdR párharc. Mivel a király Kupa elődöntője már oda-visszavágós, így arra a két meccsre kell top formában lenni. Nagy mák, hogy a Barca és a Real egymást 'kapta', így a Bilbao az Osasuna ellen reménykedhet. Mivel a Király Kupa döntősei mennek a Szuperkupára, és nem gyenge fellépési díjat kapnak, ott egy döntővel, esetleg egy győzelemmel a Bilbao kereshet annyi pénzt, mintha kiharcolná az Európa Liga indulást. Épp ezért nincs pánik a baszknál, annak ellenére, hogy nem jönnek az eredmények.

És egy szűk 4. indok, hogy a Cádízban a sérülések inkább a védekező szekciót érintik, ez pedig könnyebbség a Bilbaónak, mert bár gyakran egysíkú, sablonos a támadójáték, ha konok módon, harcosan, erőszakosan játszanak, a sok-sok kísérlet gyümölcsöző lehet.

Én azt mondom, inkább lesz itt két dugó félidőig, mint egy sem. Lehetne jobb odds, 2.00 feletti, és akkor lehetne value opcióról beszélni, de 5 századon nem fogok fennakadni.

Athletic Bilbao - Cadiz: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp