Nem kizárt, hogy ezen a találkozón dönti meg Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját az NBA-ben LeBron James, ehhez a Lakers ászától 36 pontra van szükség. Jó kérdés, hogy mi a célja, mert ha meg szeretné dönteni, akkor meg fogja. Ehhez persze kellően erőltetni kell a pontszerzést, meg kell, hogy essenek a triplák,essenek a büntetők.

James a Pelicans ellen 27 pontot dobott, de például csak 1 triplája volt jó a hét kísérletéből. Ment azért konok módon, és nem is játszott rosszul a Lakers, de a Pelicans még jobban. Hogy a fenébe volt annak a csapatnak olyan sok zsinórban elveszített meccse, fogalmam sincs. Ingram kiváló volt, McCollum, Alvarado,egy nagyon jó kis csapat így is, amely kullogott a Lakers mögött, majd a végjátékban két extra triplával beelőzte, és meg is tartotta a vezetést.

Viszont nekem tetszett a Lakers arculata, a játéka. James jó, ezt tudtuk. De jó volt Davies is, az mondjuk más kérdés, hogy a 'cans miután elveszítette Valanciunast, miért nem a festékben erőltették Davies-t? De értékes volt Westbrook is a maga módján, és ami tetszett, hogy a kiegészítő játékosok is hasznosak jó csapatemberek voltak. Pech volt, hogy a Pelicans remek napot fogott ki.

A LA-nél az a 10-es rotáció, az jó. Értékes elemek jöttek a padról, mindenki tudja a szerepét, nem is kérdés számomra, hogy a play in összejön. Ehhez viszont rekorddöntés ide, vagy oda, az ilyen találkozókat hozni kell.

James-ék előnye, hogy az OKC back to back meccsből érkezik, bár SGA-ék a 4.negyedben már jobbára padoztak, mivel a Warriors közel 30pontos előnnyel fordult a 4. negyedre.Ettől még meccs volt, utazás volt. Az előző két találkozót 21 és 19 ponttal nyerte a Lakers úgy, hogy az egyiken nem volt James és Davies sem, a másikon pedig Davies nem játszott. De az még egy teljesen más LAL volt Howarddal, Carmelóval...

Lényeg a lényeg, nem tudom, meglesz-e most LBJ-nek a rekord, vagy sem, de nem zárom ki. Papíron ez lehet egy sima meccs, de érdekes lenne, ha mondjuk közte 20 van a 4. negyedben, és James már a padon ülne, most pályán lenne-e. Igazából részletkérdés, szerintem a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat, és a back to backből érkező OKC ellen szerintem erre komoly sansza van. Sérülések is elkerülik most a Lakers-t, és ez nagyon fontos meccs, bőven túl vagyunk a szezon felén, és a Las Angeles pozíciója még nagyon tré. Azt láttuk, hogy 125-130 pont bármikor van a Lakersben, én az OKC-ben meg közel sem látok annyit, hogy akárcsak megközelíti támadásban azt, amit pl a Pelicans.

A rekordról meg annyit, hogy szerintem a Bucks elleni találkozóra marad. Első negyed, megáll a játék, percekig ünneplik majd LBJ-t. Jobb ezt elhúzni, itt most a meccs megnyerése lesz a fő cél. Ha a rekord összejön, az jó, ha nem, akkor majd legközelebb!

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp