Az NBA témát szolgáltat a sajtónak, az átigazolások, a cserék, az all star gála közelsége mellett a legforróbb téma valóban LeBron James pontrekordja. Abdul-Jabbar, a Lakers legendája a helyszínen követi a Lakers következő két hazai találkozóját, és tőle valószínűleg jegyet sem kérnek majd. Akiktől kérnek, azok zsebbe nyúlnak mélyen, mert a Thunder elleni találkozóra a jegyárak közel 4-szeres áron érhetőek el. Az Oklahoma City elleni találkozóra 326 dollár a legolcsóbb jegy, átlagára a jegyeknek 1150 dollár. A telt ház garantált, a franchise olyan mérkőzése, vagy mérkőzései jönnek, amely mindenképp történelmi jelentőségű. Az NBA-t, a sportvilágot tekintve is az természetesen.

A rekord mellett történelmi jelentőségű lehet, hogy az előző szezonban a play offban már nem volt érdekelt a Lakers, és egyelőre ebben a szezonban sem lehetünk abban biztosak, hogy összejön. James karrierjét végigkíséri ez a kettősség, de James az NBA és a kosárlabda ikonja. Ahogy Tom Brady az NFL-ben, James az NBA-ben játszik a legmagasabb szinten, ami Brady és James korában már nem számít természetesnek.

A Lakers játékoskerete formálódik, végül úgy tűnik, Westbrook is marad. A Schröder-Beverley-James-Hachimura-Davis kezdő ötös erős, a padról Westbrook, Gabriel, Bryant, Walker és Brown érkezik. A rájátszásban mire lesz elég, az majd ott derül ki, de ahhoz először a rájátszásba kell jutni.

Ennek a kulcsa, hogy a kezdők egészségesek maradjanak. A Lakers a New Orleans elleni találkozóját követően három napot pihenhetett, az Oklahoma City San Franciscóból, a Golden State elleni tegnapi meccsről érkezik, ahol 141-114-re ki is kapott. Vannak sérültjei, például az a Dort, aki kiváló védőnek számít, hiányzik.

A Lakers nem fiatal csapat, ha van a meccsek előtt pihenőnap, a sokat számíthat. Ha James megdönti a pontrekordot, úgy lenne teljes értékű, ha azt győztes meccsen tenné. A Lakers a magassági fölényét is érvényre juttathatja.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp