Amint várható volt az egy másodosztályú Budafok mellett hét elsőosztályú csapat kvalifikálta magát a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Ebből hat csapat neve már biztos, a hetedik pedig a ma esti Puskás Akadémia - Újpest FC találkozó után csatlakozik hozzájuk. Papíron egyértelműen a hazai csapat tűnik esélyesebbnek a továbbjutásra, viszont a két csapat kupamúltja alapján én a vendég lilák esélyeit sem zárnám ki kategorikusan. Annyira nem, hogy én a két csapatnál történt közelmúltbeli események miatt az Újpest duplázását várom ezen a találkozón.

A Mezőkövesd elleni mérkőzés még csak sejtette, a Vasas elleni bajnoki már be is bizonyította, hogy morálisan Hornyák Zsolt teljesen szétzüllesztette a hazai öltözőt. Ez tisztán látszik a PAFC játékán, nem különben az eredményeiken. Sokan azt hihetik, hogy mindez Baluta kövesdi kiállításával kezdődött, de szerintem a játékos viselkedése már csak egy folyamat egyik állomása volt. Régi vesszőparipám de igaz, mely szerint ha nincs rend az öltözőben akkor az az eredményekre is negatív hatással van. Valami ilyesmit érzek én a felcsútiaknál és ez ma valószínűleg egy kupakieséssel fog párosulni.

Na nem azért, mert ma egy brutálisan erős, már-már verhetetlen Újpest látogat hozzájuk, hanem azért, mert ezen a csapaton azért látszik, hogy a bajban is küzdenek egymásért. Nem is akár hogyan. A Honvéd ellen vesztett állásból fordították a maguk javára a mérkőzést, a Fradi ellen pedig volt egy nagyon pazar második félidei 20 percük, melyben ha megvan bennük a kellő minőség, akkor jobban felfricskázhatták volna a zöldek orrát. Ma szerintem a kevesebb is elég lesz a mentális válságban lévő Puskás ellen, de azt a keveset okosan kell kihasználni. A született magyar srácok (Katona, Csongvai, Csoboth) kifejezetten jó benyomást tettek rám a játékukkal, a Fradi ellen gólt szerző Ognjen Mudrinski pedig hamar közönségkedvenccé válhat ha megőrzi gólérzékenységét. A vendégek szakvezetője Kruscic, kollégájával ellentétben tud motiválni és dicsérni ez pedig döntő faktor lehet a pályán mutatott teljesítményhez.

A tippem nem egy életbiztosítás, tehát még a szomszéd házát sem tenném fel rá, csak egy pár téglát belőle. Viszont van az a bizonyos megérzés, amit az ember nem nagyon tud elengedni. Én most ezt a meccset valahogy így érzem.

Puskás Akadémia - Újpest FC: Újpest FC által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp