Kíváncsiságból megnéztem, hogy a Real Madrid mikor nyert utoljára Copa del Rey trófeát, és sok idényt kellett visszagörgetni, egészen a 2013/2014-es szezonig. A Blancók 2014-ben nyertek Király Kupát, pont a Barcelona ellen. Az akkori kezdőkből Modric, Benzema, valamint Alba és Busquets lehetnek a pályán.

Xavi ott még a katalán középpályán irányított, ezen az estén már a pálya mellett állva irányítja a csapatot. Azt a csapatot, amelyből kulcsjátékosok estek ki. A Barcelona keretében két játékos van, amelynek megvan az 5+5, vagyis minimum 5 gól és gólpassz, Lewandowski és Dembélé, mindkettő izomsérülés miatt hagyja ki a Klasszikust. Pedri szervező-készsége miatt hiányzik, akármilyen fura, hogy statisztikailag bajnoki mérkőzésen nincs gólpassza ebben az idényben, mégis érződik a hiánya, amikor nem játszik.

A Barcelona a Manchester United elleni Európa Liga párharca után elveszítette az Almeria elleni bajnokiját is. Nem hullámvölgy, de kisebb gödör, apró krízis.

A Real Madridnak a Király Kupa megnyerése fontos lehet, az a 2014-es utolsó győzelem egy ilyen sikeres klub életében nagyon távoli. Eltiltás és betegség, sérülés sem nehezíti meg Ancelotti mester dolgát (Alaba hiányzik) a kezdőcsapat összeállításakor. Vinicius és Benzema jó formában játszik, Asensio is bizonyít, amikor lehetőséget kap.

A Real Madrid győzelmének Vinicius lehet a kulcsa. A brazil szélsőt nehezen lehet tartani, ismét jó formában játszik. Olvastam olyan elemzést, ahol azt 'javasolták' Xavinak, hogy ne Koundéval próbálja semlegesíteni, hanem azzal az Araujóval, aki szélső védőként játszott már jól a brazillal szemben.

Esélyesebb a Madrid, nekem is az a tippem, hogy nem fog borulni a papírforma. Úgy gondolom, a Real Madrid nem akarja a második félidejére bízni a döntést, de az eredményben is látszódhat a különbség. A Real Madrid a meccsek utolsó 15 percében szerzi a legtöbb gólt, már 15-nél tart ebben a periódusban (második a Barcelona 9-cel). A Bajnokok Ligájában is sokszor megmutatta a a Real Madrid, hogy bármi történik az első félidőben (vagy az első meccsen), az utolsó fázisában a meccseknek mindig képes gólokat szerezni. Ebben volt Ancelotti és a csapat segítségére sok alkalommal az a Rodrygo, akivel az olasz mesternek volt egy összezörrenése. A Barcelonának a bajnokság megnyerése mindennél fontosabb, motiváltabb hazai csapatot várok, amely a 2. félidőben fogja ismét felőrölni az ellenfelet.

Real Madrid - FC Barcelona: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp