Egyre élesedik az Euroliga alapszakaszának végjátékában a verseny a rájátszásért. A FInal Four-t rendező kaunasi csapat a listavezető pireusziakat fogadja. Amíg a vendégek az első pozíciót szeretnék tartani, addig a hazaiak a legjobb nyolcba kerülésért kezdtek hajrába. Az adatok alapján úgy látom, hogy a bukik egyszerűen elárazták az over/under határokat, erre csapnék le most.

Az előző héten dupla fordulót rendeztek az Euroligában, és mindkét csapat jól jött ki a sűrű programból. A litvánok nyerhető csatákat hoztak (Lyon, Alba), míg a görögök behúzták az extra rangadót a Barca ellen, és a Bayern ellen lesimázták a kötelezőt. Hat meccs maradt az alapszakaszból ebből kellene kihozni a maximumot mindkét csapatnak. Az over/under határt (mindkettő 1,91), könnyen matekozhatjuk, mert egyik együttes sem bonyolódott hosszabbításba. Sima 156,5 nálam a határ, az irodáknál 155,5, de közben a 150,5 is nagyon jól fizet – érezhető a bukik kényszere, mert csak magasabb fordulóval (pl160,5), húzhatnák fel az 1,50 körüli oddsot mondjuk 153,5-es határra, amit viszont nem vállaltak be. Tény, hogy a Kaunas pontátlaga az első negyedben jó (39,46), aztán esik, de azért az utolsó két játékrész 38,00 felett van, azaz nem vészes. Az Olympiakos is jó az első negyedekeben (39,39-es átlag), azonban a második félidőben brutális! Amíg a harmadik játékrészben 54%-ban születik meccseiken legalább 40 pont, addig ez az arány a záró negyedre 60% feletti, ráadásul ekkor az átlaguk 42,07! Azaz a második félidei teljesítmény tette a görögöket egyértelműen az Euroliga éllovasává. Jól bírják a véghajrát és a mérkőzések végén lévő faultozásos őrületből is mindig ők jönnek ki győztesen – kiváló példa volt erre a Barca múlt heti legyőzése is.

Egyértelmű, hogy mindkét félnek nagyon kell ez a győzelem. A meccs forgatókönyve az adatok alapján a következőképp alakulhat: erős 37-39 pont körüli kezdés után jellemző a csapatokra a halvány második negyed. Aztán a második félidőben jöhet a dobópárbaj, míg a szoros végjátékban egy őrült 42-45 pontos negyed. Legutóbbi egymás elleni találkozójukon 170 pont esett, s az első félidő 79 pontja után jött két erős játékrész 46 és 45 ponttal. Akárhogy nézem, az adatok alapján simán jönnie kell a 150,5 feletti overnek, élőben egy gyengébb második negyed esetén még jobb üzletet is foghatunk a kiajánlott pree tippnél!

Žalgiris Kaunas - Olympiacos Piraeus: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp