A válogatott mérkőzések miatti szünet után, újra a bajnokik szerelmeseié a terep. Ezzel egyúttal itt van a kedvencünk a magyar élvonal az NBI pontvadászata, ahol a 12 -es létszámú bajnokságban rendre hat-hét csapat menekül a kiesés elől, így sokaknál rendre a túlélés a cél.

Ilyen a Kispest is, akiknél a horvát Dean Klafuric vezetésével sem sikerült egyértelmű előrelépést mutatni, igazi hullámzást mutattak be a piros-feketék, a március eleji két hazai győzelemmel kisebb lélegzetvételhez jutottak, a Puskás 3-1 illetve a Zalaegerszeg 1-0 feletti sikerrel elmozdultak a kieső helyről, ám a válogatott szünet előtti utolsó ki-ki Vidi elleni bajnoki elbukása újra az elimináló pozícióba juttatta őket.

Innen nem is lehet más a cél, csak a sikerek mozdíthatják előre a kispestiek szekerét. Ehhez pedig elengedhetetlen összetevője a futballnak a gólszerzés, amiben szűkölködtek Zsóry Dánielék.

A gól dús meccsekben azonban rendre partner a Bognár György vezette Paks, a legimpotensebb támadó futballal bíró Vasas ellen is sikerült legutóbb egy 3-2 -t összerittyenteni, akkor most ez az életéért küzdő Honvéd ellen is összejöhet.

Picit óvatosabb vagyok azért. A hét közben a mindkét félidőben opció még csupán 1,42 -t adott, most ez 1,58, a 2,5 gól fölött opció pedig 1,52 -ről ugrott 1,70 fölé az irodáknál. Nem véletlen ez, a Honvéd defenzívebb játéka miatt.

A Paks azonban a nyitott, gólra törő játékával rendre kicsalogatja a palackból a gól szellemét. Az első félidőben sem várok tapogatózó játékot, ha az egy gól megvan az első játékrészben, onnan meg kötelező történnie még a második felvonásban is valaminek, ezért is döntöttem inkább ezen opció mellett.

Budapest Honvéd FC - Paksi SE: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp